Kartę mam bardzo szybką. O bufor w A9 w ogóle się nie boję. Co do szkieł - to jak zwykle w takich wyborach to punkt startowy do budowy systemu i kompromis. Jestem akurat zaskoczony, że w Twojej ocenie Sony 85F1.8 jest słaby, ponieważ z kim bym nie rozmawiał, każdy wskazuje, że na tej półce cenowej nic szybszego nie znajdziemy. Oczywiście, seria szkieł GM ma swoje zalety i swoją cenę. A9 nawet z adapterem i szkłami EF daje lepiej radę niż każda inna puszka Sony. Co więcej, odradzano mi do puszki A9 zakup Sigm czy Samyangów i wybór szkieł od Sony, z prostej przyczyny - AF
Absolutna zgoda. Dlatego jestem tutaj i zadaję pytania, powiększając ten wątek. Zbieram wiedzę, niestety teoretyczną i na jej podstawię ważę ryzyko. Niestety też, sporo opinie czy recenzji zaczyna się od stwierdzeń PODOBNO. Podobno AF-C w R6 jest fenomenalny. Podobno nowsze szkła EF świetnie współpracują z R6 w zakresie jakości i ostrości przez adapter. DPReview i forum Canon R mam przeczytane całe o R6. Mam absolutną świadomość, że System R nie jest tak dojrzały jak Sony. W Sony siedzę z sentymentu, ponieważ miałem Minolty Dimage, potem Minoltę D7D, potem A5100, A6300, A6500, A6600 i teraz mogę mieć R6 z adapterem na początek i szklarnią EF, albo wciąż mogę siedzieć w Sony, tyle tylko, że w pełnej klatce.
Jestem Wam bardzo wdzięczny za Wasze opinie. Są one mega cenne. Czas mnie nie goni. Mam tylko jedno wydarzenie w tym roku, które nie wiem czy się odbędzie, zawody motocrossu w Łodzi (12.12), gdzie chciałbym pofocić już nowym sprzętem.
Nikona nie znam zupełnie i jakoś nie mam parcia na poznanie. Może to błąd?