Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
Nie ma sensu. Na świecie panuje pandemia w kraju mamy lockdown praktycznie a Ty się pytasz czy wywalić kupę hajsu na body do którego nie ma szkieł. Co ta zmiana w niesie do Twojej pracy poza problemami? Masz sprawdzony a9 rób zarabiaj ciesz się życiem.
p.s co to za akcja/sport skoro używasz zakresu 20-85mm?
Adam Trzcionka przesiadł się z a9 na r6. Wpis temu poświęcony znajdziesz na jego stronie www.
Nie zarabiam na zdjęciach - ten etap mam za sobą. Była to moda, więc nawyki zostały. Lubie robić zdjęcia blisko szybko przemieszczającym się obiektom. Stanąć daleko i trzaskać zdjęcia nie jest w moim stylu, choć czasami trzeba. Dlatego wybrałem 20 Sony, ponieważ pięknie separuje od tła.

Moje zdjęcia są tutaj. Uzupełniam teraz galerię o sesję w snowparku, z zawodów samochodów RC i z mistrzostw Polski w skateboardingu, ale myślę, że galeria pokazuje moje preferencje.

Recenzję Adama znam - widać, że wrócił skąd pochodził, a Sony było taki skokiem w bok. Tyle tylko, że śluby to nie snowbordzista ani deskorolkowiec. Ja kocham fotografować ruch, stąd A9, które ma swoje wady.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
Masz topową puszkę Sony. Jeśli kolor i af Ci odpowiadają to bym nie zmieniał, bo po co. Do sportu optymalizowane są zoomy - chodzi o pracę af. Może zamiast zmiany puszki pomyśl o zakupie S70-200/f2.8?
Sony 70-200F2.8? Rozważam to szkło i muszę je wziąć na testy o ile się trafi do wypożyczenia. Podobno Sigma DG 70-200F2.8 też daje radę, ale i tak wszystko wychodzi w praniu.