Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Jeśli ktoś fotografuje głównie krajobrazy to kupując teraz ml niepotrzebnie przepłaci za funkcjonalności których nie potrzebuje - czyli głównie zaawansowany DPAF, który się już tak rozwija, że zaczyna mieć przewagę nie tylko w portrecie, czy reportażu, ale również w sporcie.

Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Jeśli ktoś fotografuje głównie krajobrazy to kupując teraz ml niepotrzebnie przepłaci za funkcjonalności których nie potrzebuje - czyli głównie zaawansowany DPAF, który się już tak rozwija, że zaczyna mieć przewagę nie tylko w portrecie, czy reportażu, ale również w sporcie.

Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka
    A czy teraz można kupić w sklepie aparat który nie miałby dla jakiegokolwiek fotografującego jakichś niepotrzebnych akurat jemu funkcji/możliwości ?

Dla mnie np. czy mogę kupić taki aparat który nie ma zupełnie mi niepotrzebnych funkcji filmowania ?

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 04-10-2020 o 12:56
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    No właśnie tak to nie działa. Każdy prędzej czy później stanie przed problemem zrobienia fotek, które wymagają sprawnego AF. A im mniej takich fotek robi na co dzień tym bardziej potrzebuje wsparcia technologii.
    Kupowałem R wyłącznie dla "matrycy z 5DIV". Nie miałem pojęcia jak działa DPAF w praktyce. Jedynym argumentem przeciw był EVF ale różnica w cenie do 5DIV zrobiła swoje.
    ML to nie ideologia ale rzeczywisty stan techniki.
    Mam wrażenie, że bohater tego wątku czyli R6 ma szansę pogodzić entuzjastów "postępu" z użytkownikami o przyzwyczajeniach z DSLR.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    No właśnie tak to nie działa. Każdy prędzej czy później stanie przed problemem zrobienia fotek, które wymagają sprawnego AF. A im mniej takich fotek robi na co dzień tym bardziej potrzebuje wsparcia technologii.
    Prawda. Wiadomo, że nikt nie ogranicza się tylko do jednego tematu. Jednak całkiem sprawnie można ciągle takie sytuacje ogarnąć 6d2, czy 5d4 + EF-y. Ja się skupiam głównie na ludziach i ten DPAF+eyeAF jest dla mnie bardzo ważny. Jestem skłonny za to zapłacić. Rozumiem jednak, że dla niektórych to jest nieistotne i ceny nowych puszek, czy szkieł sprawiają, że ciągle będą bronić dslr. Nie ma co się spinać - dzisiaj oferta jest dla każdego.

Kupowałem R wyłącznie dla "matrycy z 5DIV". Nie miałem pojęcia jak działa DPAF w praktyce. Jedynym argumentem przeciw był EVF ale różnica w cenie do 5DIV zrobiła swoje.
    Ja wręcz przeciwnie. Dla mnie głównym powodem był AF. Jest świetny, ale to jeszcze nie to. Serce i fantazja podpowiadają tak, że chętnie bym zmienił na R6, ale rozum mówi, że to niezbyt rozsądne choćby ze względów ekonomicznych Zdjęć lepszych też raczej nie zrobię. Tyle, że wygodniej i niektóre momenty po prostu nie uciekną.

ML to nie ideologia ale rzeczywisty stan techniki.
    Dokładnie.

Mam wrażenie, że bohater tego wątku czyli R6 ma szansę pogodzić entuzjastów "postępu" z użytkownikami o przyzwyczajeniach z DSLR.
    Też tak myślę.
    Miłego dnia
    moja www

Uprawnienia umieszczania postów