Strona 154 z 156 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 531 do 1 540 z 1552

Wątek: Canon EOS R6

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez enkoder Zobacz posta
    Dzień dobry, nie odzywałem się na forum kilka lat i jak już jestem posiadaczem, szczęśliwym z resztą, R6 Mark II zacząłem nadal obserwować pewne wątki..
    Ale do rzeczy, zastanawia mnie fakt, że R1 jest w tej samej cenie co 1Dx Mark III, nie miałem ani jednego, ani drugiego, ale co przemawia że 1D Mark III jest nadal w tej cenie i jest nadal bardzo popularny?
    Jakie są Wasze opinie?

--- Kolejny post ---

Od momentu, kiedy przesiałem się na bezlusterkowce.... zaczynając od EOS D60, 30D, 40D (miałem bardzo długo), 50D, 7D, 7D Mark II (tego najdłużej miałem, a nadal mam ), potem przyszedł czas, że R7 i teraz R6 Mark II>
    Tych wysokich modeli nigdy nie miałem, ani żadnego 5D, ani żadnego R5....
    Ale dziś, patrząc na postęp, nie rozumiem fenomenu 1D X Mark III...
    1DX MkIII nie jest fenomenenm
    miał premierę kilka mscy przed R5 i R6, które całkowicie odstawiły go w cień
    znacznie więcej użytkowników miał MkII
    czemu cena tego lustra (nowego) jest ciągle taka jak 5 lat temu? nie mam pojęcia, pewnie pomyłka, albo brak aktualizacji cennika...
    dziś żadne lustro się nie broni w tych pieniądzach przy bezlustrach
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Uzależniony Awatar mwitek
    Miasto
    Łódź

Hej. Podpowiedzcie sprawdzone ustawienia dla r6 do jpg. Czy jakoś modyfikować wb w tej opcji wb przesuw, i jaki profil z jakimi modyfikacjami?

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Cytat Zamieszczone przez mwitek Zobacz posta
    Hej. Podpowiedzcie sprawdzone ustawienia dla r6 do jpg. Czy jakoś modyfikować wb w tej opcji wb przesuw, i jaki profil z jakimi modyfikacjami?
    Zakładam że tutaj raczej mało kto w JPG robi zdjęcia. Poszukaj może poradników na YT. Jeśli już to chyba poleca się ustawić Standard albo Neutral, ale patrz wyżej - mając R6 trochę żal robić w JPG, a nie RAW.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Jeśli chodzi o JPG to ja zawsze w Canonach miałem i mam:
    nasycenie +1
    kontrast +1
    no i ostrość to już wedle uznania.
    Takie ustawienia mi zawsze pasowały, generalnie żadnych szaleństw.

Miasto
    Łódź

95% albo i więcej rpbie w RAW czasem się zdarzyć coś na szybko w jpg i stąd pytanie. Kiedyś się ustawiało landscape z podniesionym kontrastem i nasyceniem i nienwiem czy tu praktyka jest taka sama znalazłem w necie coś o korekcie wb 2 w stronę czerwonego i 2 w dół w magentę jeśli się nie mylę.

Cytat Zamieszczone przez enkoder Zobacz posta
    Dzień dobry, nie odzywałem się na forum kilka lat i jak już jestem posiadaczem, szczęśliwym z resztą, R6 Mark II zacząłem nadal obserwować pewne wątki..
    Ale do rzeczy, zastanawia mnie fakt, że R1 jest w tej samej cenie co 1Dx Mark III, nie miałem ani jednego, ani drugiego, ale co przemawia że 1D Mark III jest nadal w tej cenie i jest nadal bardzo popularny?
    Jakie są Wasze opinie?
    Zadałem to pytanie do AI i....
    Załącznik 19784

--- Kolejny post ---

Od momentu, kiedy przesiałem się na bezlusterkowce.... zaczynając od EOS D60, 30D, 40D (miałem bardzo długo), 50D, 7D, 7D Mark II (tego najdłużej miałem, a nadal mam ), potem przyszedł czas, że R7 i teraz R6 Mark II>
    Tych wysokich modeli nigdy nie miałem, ani żadnego 5D, ani żadnego R5....
    Ale dziś, patrząc na postęp, nie rozumiem fenomenu 1D X Mark III...
    I 1DX Mark III oraz R1 są aparatami bardzo niszowymi. Wydaje mi się, ze 1DX mk2 był znacznie popularniejszy niż mk3 który późno wyszedł i za wiele więcej nie oferował.
    A cena została niezmienna bo zapewne tak mało się go sprzedaje, że jej obniżenie nic nie zmieni. Tym bardziej że do wyboru są R3, R5, R5 mk2 i R1.
    [ 500px ]

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez mwitek Zobacz posta
    95% albo i więcej rpbie w RAW czasem się zdarzyć coś na szybko w jpg i stąd pytanie. Kiedyś się ustawiało landscape z podniesionym kontrastem i nasyceniem i nienwiem czy tu praktyka jest taka sama znalazłem w necie coś o korekcie wb 2 w stronę czerwonego i 2 w dół w magentę jeśli się nie mylę.
    To ma też znaczenie na podgląd w RAW, bo to przecież jpg widzimy. Jak dla mnie to już za duże kombinacje, ale co kto lubi

Miasto
    Łódź

Tak, ale przy selekcji nie ma to za dużego znaczenia

Miasto
    Łódź

Pytanko w praktyce jak macie ustawione zamykanie migawki po wyłączeniu? domyślnie się zamyka, w lustrzance nie było takiego problemu a tu nie wiem, jak zmieniam szkło i chcę szybko to proces wyłączyć, poczekać aż się zamknie, zmienić, włączyć będzie się ciągnął całą wieczność

Czy zmieniać na włączonym aparacie? tylko w sumie nie wiem co on wtedy zrobi czy nie zamknie tej kurtynki, boję się spróbować

w 6D zmieniałem obiektywy bez wyłączania i dobrze było

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

nie rób sobie tej krzywdy, poczekaj te 2s, matryca odwdzięczy się brakiem syfu
    ja swojego nie czyściłem od nowości, tj od ponad 3 lat, bo nie miałem potrzeby
    w tym czasie Sonowcom tak się matryca syfi że matko bosko
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Strona 154 z 156 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów