Strona 151 z 156 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 501 do 1 510 z 1552

Wątek: Canon EOS R6

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez mwitek Zobacz posta
    Ciężko znaleźć taką ofertę.
    Bez przesady. To że w tej chwili nie ma takich ofert, nie oznacza że ich nie będzie za chwilę. Choćby w tej chwili jest na olxie oferta za 6.5k do negocjacji, a sam nie tak dawno dla znajomego szukałem R6mk2 i była oferta z obiektywem, gdzie po sprzedaży obiektywu, body wyszło trochę ponad 5k... No ale jak musisz mieć aparat już teraz, to bierz co jest.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uzależniony Awatar mwitek
    Miasto
    Łódź

Raczej nie muszę a chciałbym natomiast trochę się obawiam r6II z uwagi na te awarie i zwiechy o których gdzieś tam czytałem. Chyba się bardziej przekonałem do r6I

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez mwitek Zobacz posta
    obawiam r6II z uwagi na te awarie i zwiechy
    Jakie awarie i zwiechy?
    Jedyne, o czym było głośno, to problem z aktualizacją firmware, ale to raczej jednostkowe przypadki a aparatów u ludzi mnóstwo!
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Pewnie chodzi o uceglanie po ktorejś aktualizacji, a tych przypadków jednak było trochę.

5.5k za R6 tyle był chyba w ostatnim rzucie wyprzedaży rok temu…
    Ostatnio edytowane przez cauchy ; 10-03-2025 o 12:12
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Miasto
    Gdzieś w lesie

Standardem jest że w którymś momencie pojawiają się droższe używki niż była ostatnia cena nowych sztuk.
    Dlatego ja bym nie szedł w R6, a jeśli już to w naprawdę okazyjnej cenie - 5.5k za używane R6, nie jest okazyjną ceną.

Miasto
    Łódź

no właśnie tego się troszkę obawiam, a co do ceny to faktycznie najniższa była wg google a okolicy 5800.

Sam już nie wiem co robić, Jak zwykle

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Standardem jest że w którymś momencie pojawiają się droższe używki niż była ostatnia cena nowych sztuk.
    Dlatego ja bym nie szedł w R6, a jeśli już to w naprawdę okazyjnej cenie - 5.5k za używane R6, nie jest okazyjną ceną.
    A 6500 za nówkę sztukę?

Miasto
    Gdzieś w lesie

Absolutnie nie. Nowe R6mk2 można dostać za 7-7.3k x europejskiej dystrybucji (gwarancja w Polsce).

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

R6 to naprawdę spoko puszka. Jedynym "mankamentem", który przewija się w netach to matryca 20mpix. Przypomnę, że 6D którym robiono i robi się dalej świetne zdjęcia, miał sensor podobnej rozdzielczości. R6II to 4mpx więcej. Odpowiedź co lepiej mieć, czy R6 czy R6II jest oczywista. Póki nie przyłoży się do tego funkcji okazji, portfela, własnych potrzeb itp. Popatrz na stan, przebieg. Ja ostatnio wyrwałem R6 z przebiegiem 1600 zdjęć (!). Dodatkowo zostawiając w rozliczeniu R-kę z pixelami do zamapowania i powtarzającym się błędem komunikacji obiektyw-korpus. Właściciel komisu (duża firma handlująca sprzętem foto w PL i prowadząca komis) zna problemy z R i twierdzi że je rozwiąże przed dalszą odsprzedażą. I nowy, potencjalny właściciel R i ja mamy pół roku gwarancji. Słowo klucz tym przypadku - okazja + zaufanie do sprzedawcy, który nie znikanie dzień po transakcji.

Wracając do analizy potrzeb. Ja fotografuję dosłownie wszystko, wystarczy popatrzeć na jeden z popularnych wątków na tym forum, w tym m.in. sporo pierza. I tu akurat dla mnie R6 20mpix czy R6II 24mpix to w zasadzie "jeden pies". AF podobne. Na 24mpix R6II moje 600mm w Sigmie to czasem i tak byłoby za mało, a jak przypnę tę Sigmę dalej do 24mpix, ale w R10, to już jest różnica. Zatem dla mnie w pierzu zrobiłaby na FF dopiero różnica typu 40mpix. R6 zostaje zatem do wysokich ISO, portretów, większych obiektów w kadrze. Crop i Sigma do zadań specjalnych.

Powodzenia w przemyślanych, racjonalnych wyborach.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Miasto
    Łódź

Ja właśnie sobie odpowiedziałem na to pytanie, i wyszło mi, że R6 w okazyjnej cenie to najlepszy wybór. Tylko teraz mi tu zamętu nasiano No bo skoro i tak mam wydać kilka tysięcy to może lepiej ciut dołożyć.

Chcę zmiany z 6D głównie z powodu autofocusa. Reszta to wartość dodana, która dopiero będę się zachwycał

Strona 151 z 156 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów