Strona 142 z 156 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 411 do 1 420 z 1552

Wątek: Canon EOS R6

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    No przecież widzę, że nie spadły - dalej kosztuje 13,5k - to jest normalna cena tego obiektywu. Ja mówię o cenie 10-11k.
    Nie, jak wbijesz kod, to kosztuje 11 499,00
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

No właśnie zboczyłem, że RF 100-500z kodem też kosztuje poniżej 13k i do tego raty 0%. Hm...
    A pamiętacie jako było w ubiegłym roku na te wszystkie "black week-i" i cyber "monday-e" - wydaje mi się, że można było wyrwać coś ok. 11kz cashback-iem?

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

a to z kodem nie zauważyłem, to już cena do przeżycia dzięki
    tylko muszę wrócić do roboty i wznowić działalność
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Nie bierzesz pod uwagę, że dla niektórych R może być lepszą puszką niż R6. Tak - mówię serio. Sam nie zamieniłbym mojego R na R6. Kiedyś go pewnie wymienię, ale gdybym miał wybierać z obecnych puszek Canona, to byłoby mi ciężko. Najbliżej do R5, ale pewnie skończy się kiedyś na czymś w stylu R6 mk3
    w czym przepraszam R jest lepszy od R6 poza wielkością matrycy, co z resztą przy obecnym resamplingu zdjęć przez ai nie ma kompletnie znaczenia? Serio jestem ciekaw, to nie pytanie retoryczne...

Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    w czym przepraszam R jest lepszy od R6 poza wielkością matrycy, co z resztą przy obecnym resamplingu zdjęć przez ai nie ma kompletnie znaczenia? Serio jestem ciekaw, to nie pytanie retoryczne...
    Wielkość matrycy wystarczy. W pozostałych rzeczach nie ma aż takiej przepaści, żeby uzasadniało to zmianę. A z tym resamplingiem przez AI to Ty na poważnie?
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria.solti.pl

Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Wielkość matrycy wystarczy. W pozostałych rzeczach nie ma aż takiej przepaści, żeby uzasadniało to zmianę. A z tym resamplingiem przez AI to Ty na poważnie?
    Ty z tą wielkością matrycy to na poważnie? XD Drukowałem b1 z eosa 6d i jakoś nie było problemów, i tak, nowa funkcja poprawiania rozdzielczości działa świetnie, tu masz na ten przykład zupełną ciekawostkę, zdjęcia z R6, zrobione sigmą 18-35/1.8, więc jeszcze dochodzi 1,6 cropa z 20 MPX, następnie funkcją super resolution w CR powiększone do trochę wiecej niż 30 mpx. Jakieś jeszcze mądre uwagi masz?
    link do pliku
    https://we.tl/t-Q3x3SgG6E3Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ROJO4637-Poprawione-SR.jpg
Wyświetleń:	42
Rozmiar:	5,68 MB
ID:	14936

Miasto
    Poznań

@rojo ja wiem, że z 20MPx da się uzyskać dużo, z 8Mpx też się da. Ale jeśli próbujesz mnie przekonać, że po przepuszczeniu przez AI dostaniemy taką samą jakość, jak z matrycy 32MPx, to nie mam więcej pytań... Z większej matrycy, przy dobrym szkle wyciśniesz zawsze dużo więcej. A przede wszystkim nie zmarnujesz kupy czasu na rzeźbę przy tym.
    galeria.solti.pl

Miasto
    Gdynia

Ta kupa czasu na resampling powyższego zdjęcia to dokładnie 15 sekund...
    W moim odczuciu między 20 a 30 mpx nie ma żadnej dramatycznej różnicy o ile nie robi się bilbordów reklamowych, a jak się takowe robi to raczej nie R. Całą zaś resztą R61 odstawia R bardzo mocno (wiem, bo pracowałem na obu przez ostani rok) i sama wielkość matrycy raczej niczego tu nie zdominowuje.
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 08-09-2023 o 16:59

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Nie wrocilbym do R z R62. Lepiej sie obrabia ta matryce. Co do tych pikseli to wg mnie zalezy co sie robi. Dla hobby 20-30 mpix wystarczy bo wiecej to szkoda zapychac dysk i pliki waza tone. Kiedys pawel.guraj wspominal ze r61 i r62 to ta sama matryca technologicznie.
    Moja CaroLina

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez don Zobacz posta
    Nie wrocilbym do R z R62. Lepiej sie obrabia ta matryce. Co do tych pikseli to wg mnie zalezy co sie robi. Dla hobby 20-30 mpix wystarczy bo wiecej to szkoda zapychac dysk i pliki waza tone. Kiedys pawel.guraj wspominal ze r61 i r62 to ta sama matryca technologicznie.
    Potwierdzam, że lepiej się obrabia. Miałem na testach R6m2 i dokładnie takie same spostrzeżenie.

Strona 142 z 156 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów