Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Niemiłe początki z Lightroom.

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Niemiłe początki z Lightroom.

Próbowałem z różnymi wersjami LR i na każdej to samo, raz uruchamia się normalnie i działa a innym razem nie idzie uruchomić. Teraz mam zainstalowaną najnowszą aktualizacje i jest to samo. Tak bym powiedział 50/50. Myślałem, że może być problem z folderem do którego kazałem mu importować zdjęcia bo zmieniłem mu ścieżke do innego dysku ale po zmianie na domyślny jest bez zmian. Tak czy inaczej obecnie jest domyslny katalog do importu i reszta ustawień też domyślna. Co do karty graficznej to laptop działa głównie na zintegorwanej karcie a na Nvidie przełącza się automatycznie kiedy potrzebuje. Sprawdzałem podczas pracy w PS jakie jest obciążenie procesorów i wszystkie rdzenie pracują mniej więcej z podobnym obciążeniem, a żaden z procesorów karty graficznej nie był szczególnie obciążony. Ot tak 2 do 4 procent. Pamięć to około 12GB zajętych z 16GB.
    Problem dotyczy wyłącznie LR. Reszta działa jak należy.
    Zobaczymy co dalej będzie się działo.
    https://www.photographer-limerick.com/
    Canon G3, Canon 450D, Canon 80D, Canon 6DMKII, Canon SX60HS, Canon R, Sigma 24-105mm F4 ART, Canon 50mm F1.8 STM, Canon 100mm F2.8, Canon 70-200mm F2.8 IS II USM, Canon 70-300mm F4-5.6 IS II USM Nano

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Niemiłe początki z Lightroom.

Spróbowałbym jeszcze w Nvidia przypisac uruchamianie LR zawsze na karcie Nvidia zeby nie przelaczal w trakcie z jednej na drugą. Ale czy to coś pomoże... ?
    Canon EOS R + C RF 24-105/4L; C 100/2.8 L Macro; C 70-300/4.0-5.6 II

Uprawnienia umieszczania postów