Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Akumulator do 350D. Skąd takie różnice?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sir Zbyniu
    Sprzedawca na Allegro reklamuje się, że jego zamiennik (Delta BG-E3) produkowany jest w tej samej fabryce co BG-E3 i jedyne czym się różni to to, że nie ma napisów Canon.
    Sprzedawca mija się z prawdą:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=10070
    W skrócie - mechanicznie identyczny, elektronika się różni.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

[quoute]trzeba tak przechowywać, aby się nie zwierały w torbie,[/quoute]Jak chcesz zewrzec dwie baterie??:-D

przekonaliscie mnie do aku, ale ktore polecacie?? W standardziej jest ladowarka i aku (w zestawie)??
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sir Zbyniu
    Sprzedawca na Allegro reklamuje się, że jego zamiennik (Delta BG-E3) produkowany jest w tej samej fabryce co BG-E3 i jedyne czym się różni to to, że nie ma napisów Canon.

skomentujecie to jakoś ?
    Ja mogę to skomentować jedynie tak, że mają koncerny to na co sobie zasłużyły. Jesli myśleli, że Chińczycy są tak durni i nie potrafią się uczyć, to nie żal mi ich teraz i ich spadających zysków. Sami w zębach przynieśli technologię i rynki zbytu, a wysokie ceny oryginałów dopełniły dzieła.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

von Klamke
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szycho
    Zaraz jak mi poczta dostarczyła aparat i gripa napchalem go paluszkami duracel. Pół jakaś godzinka i już było po bateriach. Może były stare...
    Anyway, przerzuciłem się na tanie zamienniki i so far so good

Był podobny wątek, więc można zerknąć:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=5653

Hmmm... a ja w pośpiechu pakując się ostatnio nad jezioro zapomniałem ładowarki, wobec czego zmuszony sytuacją, kupiłem 6 zwykłych baterii alkalicznych philipsa...

Conan odpalił, wskazywał full naładowanie... dopóki nie nacisnąłem spustu migawki - wtedy nastąpił "system shutdown". Bateryjki się rozładowały... co nie przeszkodziło po krótkim wyłączeniu i włączeniu aparatu wykazywać się ponownie pełnym naładowaniem Nie wiem - czy to lipne baterie i dlatego nie wytrzymały zwiększonego w tym momencie poboru prądu, czy po prostu używanie jakichkolwiek baterii "jednorazowych" nie ma racji bytu. Ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii?

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jednorazowe ogniwa alkaliczne NIE NADAJĄ SIĘ do cyfrówek. Napięcie na nich ostro siada gdy aparat chce szarpnąć większy prąd. A szarpie nieźle. Kompakcikiem jeszcze da się 10 czy 20 fotek pstryknąć na 1 komplecie, ale jak widać lustrzanka nie daje rady z takim źródłem energii.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Wystarczy tylko się zastanowić ile mocy potrzeba do ruszenia silniczkiem w obiektywie..
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Coś już napisał Awatar panek

Domyślnie

ja tam mysle,ze najlepiej byłó by kupic 6 akumulatorkow 2500mAh (czy jak to sie tam pisze)wrzucic do gripa i strzelac foty. ja mam zamiar tak zrobic...

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panek Zobacz posta
    ja tam mysle,ze najlepiej byłó by kupic 6 akumulatorkow 2500mAh (czy jak to sie tam pisze)wrzucic do gripa i strzelac foty. ja mam zamiar tak zrobic...
    Moim zdaniem nie jest to dobry pomysł. Wychodzi to drożej niż 2 zamienniki a pojemność podobna (NB-2 pracują równolegle), waga dużo większa, kłopotliwe ładowanie i przechowywanie, a przypadku awarii jednego z 6 ogniw masz całkowitą padakę. Nie widzę zalet.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Moim zdaniem nie jest to dobry pomysł. Wychodzi to drożej niż 2 zamienniki a pojemność podobna (NB-2 pracują równolegle), waga dużo większa, kłopotliwe ładowanie i przechowywanie, a przypadku awarii jednego z 6 ogniw masz całkowitą padakę. Nie widzę zalet.
    Popieram, robiłem tak na samym początku - po paru tygodniach kupiłem w eltec'u 2 zamienniki za ca. 30pln sztuka - prawie rok działają bez problemu..
    Mam w gripie na stałe i trzeci w torbie jako rezerwowy - oczywiście po każdym ładowaniu inny ląduje w rezerwie..

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    używam akumulatorów GP , które chociaż droższe od tych na allegro , działają bardzo dobrze ( dłużej niż oryginał ) , przy czym przy ładowaniu mniej się nagrzewają .
    co to znaczy akumulatorki GP?
    grand prix? :wink:

ale poważnie pytam bo nie zakumałem...
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów