Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Akumulator do 350D. Skąd takie różnice?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound
    Laickie pytanie: do gripa mozna wlozyc zwykle akumulatorki paluszki, czy to nie tansze rozwiazanie niz ladowanie specjalnych akumulatorkow??
    Zaraz jak mi poczta dostarczyła aparat i gripa napchalem go paluszkami duracel. Pół jakaś godzinka i już było po bateriach. Może były stare...
    Anyway, przerzuciłem się na tanie zamienniki i so far so good

Był podobny wątek, więc można zerknąć:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=5653
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

von Klamke
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szycho
    Zaraz jak mi poczta dostarczyła aparat i gripa napchalem go paluszkami duracel. Pół jakaś godzinka i już było po bateriach. Może były stare...
    Anyway, przerzuciłem się na tanie zamienniki i so far so good

Był podobny wątek, więc można zerknąć:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=5653

Hmmm... a ja w pośpiechu pakując się ostatnio nad jezioro zapomniałem ładowarki, wobec czego zmuszony sytuacją, kupiłem 6 zwykłych baterii alkalicznych philipsa...

Conan odpalił, wskazywał full naładowanie... dopóki nie nacisnąłem spustu migawki - wtedy nastąpił "system shutdown". Bateryjki się rozładowały... co nie przeszkodziło po krótkim wyłączeniu i włączeniu aparatu wykazywać się ponownie pełnym naładowaniem Nie wiem - czy to lipne baterie i dlatego nie wytrzymały zwiększonego w tym momencie poboru prądu, czy po prostu używanie jakichkolwiek baterii "jednorazowych" nie ma racji bytu. Ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii?

Uprawnienia umieszczania postów