Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Następca dla Canona 20-35 - Canon 28 f/1.8 czy Canon 17-40 f/4

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Następca dla Canona 20-35 - Canon 28 f/1.8 czy Canon 17-40 f/4

używałem przez moment (rok moze trochę więcej) 17-40 z 5D - jak to 17-40 w środku ostra (może nawet ostra jak diabli) brzegi rozjechane, na 6D analogicznie, af trafiał i na 5D i na 6D - pewnie miałem lepszą kopię jak kupowałem używkę to zadbałem żeby była to "nowa" używka przy cenach tego szkła opłaca sie trochę przepłacić bo czytałem że to szkło miało cichy update - ogólnie trudno było wybrzydzać (szczególnie jesli brać pod uwage cenę) bo obrazek był lepszy niż z 10-22 na cropie - sprzedałem o 50zł czy 100zł drożej niż kupiłem - i to jest "utrata wartości" jakiej oczekiwałbym po każdym szkle gdyby rogi były lepsze to pewnie nigdy nie kupiłbym 16-35L/4 - ogólnie to zależy jak rozumiesz pojęcie "zdjęcia architektury" zakładam że tak jak 95% fotografujących - czyli się nada

28 1.8 myślałem o tym szkle ale chyba musiałbym nim zdjęcia porobić przed zakupem bo ogólnie to szkło nie ma dobrej opinii

https://www.the-digital-picture.com/...mp=0&APIComp=3

tu porównanie 17-40 i 28 na f4 - słabo to wypada dla przymkniętej o dwie działki! stałki wzgledem max otwartego zooma - oczywiście jest problem z korpusem na którym to testowano i to może odrobinę zmienić (w obu szkłach więc na jedno wyjdzię)
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 16-06-2020 o 23:59

Uprawnienia umieszczania postów