Strona 10 z 19 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 184

Wątek: skad sie wzial wasz nick?

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Swego czasu lubiłem grywać w Diablo potrzebowałem jakiegoś nicka dla mojego bohatera, żeby dobrze pasował do klimatu gry, pierwsze to co do głowy mi wpadło to że musi się zaczynać on Van... tylko Van -co?
    W tym samym czasie byłem pod wrażeniem filmu z Jackiem Nicholson - "Lśnienie" - opętany syn bohatera tej historii, powtarzał w kółko słowo REDRUM, co czytane wspak daje MURDER - wiec tak powstało VanMurder pod którego podszywam się tylko na potrzeby internetu ...

duża część internetowej populacji mili Murder z Murderer co nie do końca znaczy o samo, więc nazywają mnie Mordercą co całkowicie mija się z prawdą, bo w naturze jestem bardzo miłym i łagodnym człowiekiem, nie zdolnym do skrzywdzenia nawet muchy - choć czasami potrafię jakiś wątek zamordować ale to tak naprawdę, nie Ja tylko VanMurder
    pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

skąd się wzięło dickory dare?

Pink Floyd>album Animals>W.Weiss i jego O krowach, świniach, robakach oraz wszystkich utworach Pink Floyd>przytoczona przez Weissa rymowanka The Flying Pig:

Dickory, dickory, dare, the pig flew up in the air; The man in brown soon brought him down, dickory, dickory, dare.

a tak naprawdę mam na imię Ela (zajęte), ale znajomi wołają na mnie Rychu (też zajęte)

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Moj sie wzial ze strzelnicy W 1 klasie LO mielismy tam obowiazkowe zajecia, poszlo mi calkiem niezle i kolega stwierdzil, ze jestem snajperem. I tak jakos zostalo. Ze sam 'sniper' byl zajety, to dorzucilem od roku urodzenia 88 i tak powstal sniper88
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Dopiero zaczyna Awatar missgruszka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

widzę ze wątek stał się dzisiaj niezwykle popularny

Miss gruszka - tak nazywał mnie mój wychowawca jeszcze w LO, a że uczył angielskiego i do wszystkich dziewczyn mówił miss+nazwisko - tak wyszło No i teraz rzadko reaguję na swoje imię - Monika...

Coś już napisał Awatar yaro78
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie

yaro78 - oczywiście od imienia + rok produkcji (stara d..a ze mnie )
    Kiedyś w pracy potrzebowałem jakiś login do komputera, ponieważ wszyscy mówili do mnie Jaro no to tak miało być. Informatykowi coś się jednak pomieszało
    i podmienił J na Y. No i tak zostało. Jak na razie z wyjątkiem allegro wszędzie jestem pod tym samym nickiem (nawet na forum o oczkach wodnych )
    bez sensu

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mellan - w jęz.szwedzkim oznacza coś (kogoś) pomiędzy czymś (kimś). Tak się składa, że pracuję tutaj już trzeci rok i nie mam własnego domu ani tu, ani w Polsce. Coś jak wykorzenienie, nie tu i nie tam. Do tego mało się w wpisuję w formułę przeciętnego Polaka na emigracji; od kilkunastu lat wegetarianin i do tego gadający po ichniemu, zamiast do kraju jedzie nie wiadomo gdzie i po co...do tego wydaje masę siana na jakieś klamoty.Oprócz tego "mellan" wygląda tak jakoś estetycznie-symetrycznie, więc wszędzie loguję się tak samo. Podoba mi się i pasuje do mojego wewnętrznego stanu zawieszenia pomiędzy...
    C-F-K - forever

Domyślnie

od nazwiska, w sumie malo kto mowi mi po imieniu.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

A mój nick wziął się z tytułu mojej ulubionej książki: "Moby Dick" - autor Hermann Melville.
    Pyszna książka !!!
    Jeśli są tu jacyś ludzie czytający książki, to serdecznie polecam.

P.S.
    Oczywiście nie ma to nic wspólnego z Mobym, idolem muzyki młodzieżowej,
    który z kolei uważa się za potomka autora owej książki.
    m.
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 12-03-2008 o 10:41
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Seba bo na każdego Sebastiana od kołyski woła się Seba, Wolf - jeden z bohaterów filmu Psy, niektórzy interpretują to jako wilk, więc zdarza mi się usłyszeć to w obu wersjach, ogólnie raczej ksywka niewykracza poza net.

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

Sproqet - to taki kudłaty pies z Fraglesów, tylko trochę inaczej pisany
    ---------------------------
    stopka

Strona 10 z 19 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów