Strona 8 z 19 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 184

Wątek: skad sie wzial wasz nick?

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Na szczęście nie, u mnie jedna literka jest inna
    UFF !!! Już mi lepiej.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

bonk
    dawno temu w czasach komputerów 8 i 16 bitowych będąc na jednym takim zlocie (copy party), uczestniczylem w konkursie grafiki komputerowej.
    żeby wystawic pracę do konkursu należało podać swojego nicka
    a że wiekszość uwczesnych "twórców" miała żenujące nicki typu: heman, djmax i inne nie mniej obciachowe pseldonimy postanowilem zrobic sobie z nich jajo i nazwalem sie bonkiem sikaczem.
    przy wyczytywaniu laureatow cala sala miala niezly ubaw a moi "koledzy" wstydzili sie ze mną pokazywac gdziekolwiek.
    po pewnym czsie wyjechalem z kraju ale uczestniczac w podobnych imprezach nadal uzywalem tego nicka.
    naszczescie a moze na neiszczesice nikogo tam moj nick nie bawil ze zrozumialych powodow.
    ...

Domyślnie

EchoX
    generalnie na potrzeby kozystania z netu - irca, a jako ze wowczas bylem zafascynowany Tozsamoscia Bourne'a zaczerpnalem z ksiazki ta ksywke - Echo (Delta bylo juz strasznie oklepane, wiec trzeba bylo wybrac cos innego )
    'X' pojawil sie niedawno, gdyz o dziwo na niektorych forach ktos sobie juz zarezerwowal takiego 'absurdalnego' nicka
    a ksywy/nick, bez X obecnie uzywam w necie (tu czasami z Xem) i realu, w swiadku paintball'owym znany jestem pod tym nickiem (LINK)
    Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
    Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
    Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
    -aż się muszka zgra ze szczerbinką...

www.echoart.pl

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Ja otrzymałem swój nick ze względu na podobieństwo do pierwowzoru mapetowego ;-)

Bywalec Awatar pyciu
    Miasto
    Pawłówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs
    No tak.. Ordnung must sein, Ordnung uber alles.. to chyba nie po szwajcarsku (...) Dobra, nie przeginam już :-D
    No właśnie nie przeginaj: ordnung muss sein
    (jak już się ortografii czepiamy).

Trochę mniej oklepane, a równie wdzięczne/używane jest:
    "kein Mensch muss müssen"

Pyciu -> chyba od nazwiska, w drodze ewolucji. Od czasów wczesno-szkolnych, w "realu" i "virtualu".

pzdr
    Ostatnio edytowane przez pyciu ; 30-05-2006 o 09:14
    Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
    album-foto.pl | plfoto

Sir Zbyniu
    Guest

Domyślnie

Sir - z uwagi na to, że studiowałem na Wyspach, pytano mnie czy przybiłem 5 z Królową itd.

Domyślnie

Na mnie wolaja GRUBY od poczatku podstawowki, ludzie ktorych teraz znam od dwudziestuparu lat. Oczywiscie ze wzlgedu na budowe ciala ;-) Piotrek mam na imie. a Piotrek GRUBY powstal 3 lata temu na potrzeby szybkiego zarejestrowania sie na raczkujacym wtedy, 10-osobowym forum milosnikow Volvo V40 (www.v40.pl) i juz tak zostalo na kilku forach ;-)
    5DII, 85mm 1.8, 16-35 2.8L, 50 1.4, 30D, Sigma 30mm f/1.4, 430EX.
    Wciaz zielony jak trawa na wiosne, ale uwaga- szybko sie ucze

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

od imienia Ale czemu przez dwa c to nie pamietam
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Awatar qwerdt
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A z moim to było tak:
    kiedyś rejestrowałem się w jakimś serwisie gdzie trzeba było podać swój nick, akurat nic nie przyszło mi do głowy więc zacząłem naciskać klawisze i wyszło qwerty.
    Ale po chwili mnie naszło że tak trochę za prosto wiec dodałem D i skasowałem Y i wyszło qwerdt. Tak już zostało po dziś dzień.
    40D 17-50 50 1,8 55-200, Cullmann 34 AF-C Digital, Lampki i parasolki, S1IS , A60

Dopiero zaczyna Awatar atz1983
    Miasto
    Durango (Spain)

Domyślnie

Ja mam niestety mło ambitny nick złożony z moich inicjałów i roku urodzenia. (Aleksander Tytus Z. )
    Dużo wcześniej (i raczej z tego jeszcze kożystam jako 'macieżystego' nicka) wynalazłem sobie ksywkę 'nekrolog'. Grałem w Diablo II jako nekromanta i chciałem mu jakiś pasujący nick znaleźć...
    Mój promotor zwrócił mi uwagę, że w moim wieku nie wypada mieć maila na 'nekrolog', bo się źle kojarzy. Więc mam jak mam

Strona 8 z 19 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów