Jestem przywiązana do swojego imienia i mój nick, to jest szarada literkowa
A poza tym od wczoraj nie jestem współtowarzyszka, ino "Assistante"Muszę zmienić podpis...
Jestem przywiązana do swojego imienia i mój nick, to jest szarada literkowa
A poza tym od wczoraj nie jestem współtowarzyszka, ino "Assistante"Muszę zmienić podpis...
skrot od tego co w sigu :]
Fotograf, Żabol. Muflon ma rację, przepraszam za dużą bezpośredniość.
Pozdr
b'Art
Nick od imienia, lekko zmodyfikowany.
Ostatnio edytowane przez b'Art ; 28-05-2006 o 22:24
Przejdzie im zasłanianie się papierami na studiach (cyt."a co to mnie obchodzi że masz pan jakieś papierki - ja nie umiem tego przeczytac bo mnie śmiech zabija" - to wykładowca do kolegi co próbował w ten sposób coś ugrać), albo w pierwszej pracy jak pracodawca zobaczy coś napisane osobiście przez takiego delikwenta..Zamieszczone przez b'Art
U mnie jak widzę podanie o pracę z błędami to od razu idzie do niszczarki..
A jak pracownik napisze coś do klienta z błędem (bo nie raczy użyć słownika w OO) to kosztuje go to kasę - niedużo, ale jak nie szanuje się klientów np. przy robieniu ofert to dlaczego klienci mają szanować nas i coś od nas kupić czy zamówić usługi? Przez brak szacunku mam na myśli nie sam błąd (bo to może zdarzyc się każdemu) tylko błąd popełniony przez lenistwo - w dobie słowników ortograficznych wbudwanych w edytory (OO, word itp.) napisanie tekstu w edytorze, użycie F7 i potem ctrl+a,CTRL+C,CTRL+V w przeglądarce to nie tak wiele wysiłku. Pomijamteż to że można nauczyć się zasad ortografii i wtedy jak się ma wątpliwości to wystarczy pomyśleć, ale po co jak się ma zaświadczenie :-D .
Żeby nie było że nie wiem o czym piszę: moja siostra (aktualnie 27 lat) ma takie kwity - przez liceum jakoś przeszła, na studiach (humanistycznych) juz wykładowcy mieli te papierki w d.. A w pracy się wyleczyła, a pracuje w policji - to już nie ta policja gdzie jeden umiał czytać a nie pisać - tylko komenda wojewódzka, po szkole oficerskiej - przełożony w krótkich słowach "poprosił" o poprawne pisanie i jak się chce to się da ;-) )
Pozdrawiam
Artur Starz
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
A ja nieśmiało przypomnę, że jedynym tolerowanym na forum sposobem zwracania uwagi na błędy (pomijając przypadki ekstremalne) jest podkreślanie na czerwono w cytatach...
Mój - to trochę z imienia i trochę z nazwiska
... i nie jestem tym no....eee... dys... coś tam![]()
moj: 1-sza imienia + 2 nazwiska ... nie lubie duzo pisac
znaczy Milena ?!? :PZamieszczone przez lemina
Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl
Moj nick to polaczene dwoch imion:
Agni Tristan
galeria zdjęć na >>> aroundmyhead
Owszem.. ale .. uważam, że czasem warto napisać coś więcej zwłaszcza z perspektywy kogoś kto coś o tym wie.. poza tym zasłanianie się że jest się dys.. to nie jest usprawiedliwienie. Samo podkeślenie na czerwono można odebrać jako "czepianie się" dla samego czepialstwa - mój post był odpowiedzią na stwierdzenie że ktoś jest dys... i to go usprawiedliwia, nie napisałem że to źle czy dobrze tylko opisałem jej ja to widzę wg moich skromnych doświadczeń i z tego co widzę nie jestem w tym odosobniony - poza tym nie ma w tym przypadku wycieczek osobistych tak popularnych w innych wątkach więc myślę że wybaczysz ;-) tę małą dygresję.Zamieszczone przez muflon
Pozdrawiam
Artur Starz
P.S. W moim nazwisku tez jest błąd ortograficzny i wszystkie słowniki je podkreślają ;-)
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|