Pokaż wyniki od 1 do 10 z 337

Wątek: Samyang AF 85mm f/1.4 RF

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Samyang AF 85mm f/1.4 RF

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    po tym zdjęciu miałbym mocne wątpliwości czy całkiem dobrze, ale to chybna kwestia kalibracji monitora u Ciebie, na szczęście mam pełną świadomość jak działa R6 z Sm 85/1.4, bo pracuje na takim zestawie od 3 lat prawie. Dlaczego by miało nie działać z R62? hmmm zastanówmy sie, bo canon ma wąty do obcych szkieł z mocowaniem RF? Bo zdarzało mu się zablokować już bagnet tych samyangów przy aktualizacji softu? Bo ta canon? jeszcze kilka mogę Ci od razu wymyślić. JAk na razie z tego co czytam to 80/20 że nie działa. Jak zdobędziesz rzeczywistą wiedzę to wróć proszę, a tak to podaruj sobie bo bez sensu... No chyba że się chciałeś zdjęciem pochwalić, ale to nie tutaj...

Może zdjęcie, które wybrałem nie jest idealne ale właśnie taki jest ten obiektyw o czym pisałem wyżej. Poza tym z moim monitorem jest wszystko ok, to jest fotka bez obróbki tak aby właśnie było widać jaki obrazek daje połączenie R6 i tego Samyanga. Skoro masz Sigmę 85/1.4 to po co się chcesz pchać w tego Samyanga, który jest gorszy prawie pod każdym względem od Sigmy (mam tu na myśli wersję Art) no poza wagą i gabarytami.
    Muszę przyznać, że ostatnie zdanie mnie aż rozbawiło...Zdjęć z tego obiektywu mam całkiem sporo i tych ostrych i takich jak to powyżej ale po tym co napisałeś nie warto mi więcej czasu poświęcać dla takich ludzi jak Ty.
    Ostatnio edytowane przez WinSho ; 04-09-2023 o 21:50

Uprawnienia umieszczania postów