Pokaż wyniki od 1 do 10 z 337

Wątek: Samyang AF 85mm f/1.4 RF

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Re: Samyang AF 85mm f/1.4 RF

Cytat Zamieszczone przez audioart Zobacz posta
    Andrzeju, ależ Ty nie lubisz tego obiektywu...
    Widziałem ten film i z tego co pamiętam jego autor przyznał, że używał obiektywu bez osłony. Dodatkowo Cichy już wstawiał swoje zdjecie z próby uzyskania takich flar, która zakończyła się niepowodzeniem.

"Viltrox"... f/1.8 a f/1.4 to jednak trochę inna bajka... Ale fakt, że może to być całkiem udana konstrukcja. Ja jednak nie byłbym taki pewny czy w ogóle pojawi się z mocowaniem RF.

Zauważ Andrzeju, że wśród fotografów trudno będzie Ci znaleźć osoby, które głównie robią zdjęcia pod światło. Ze swoimi 90% jesteś raczej ekstremalnym wyjątkiem.

PS A jak znajdziesz już ten obiektyw za złotówkę, to mimo wszystko rozważ jego kupno na odsprzedaż z dużym zyskiem
    Na aukcjach używane Samyangi AF 85mm f/1.4 chodzą po 1.500 zł (patrząc na OLX jakoś chętnych brak), jest to prawie połowa ceny nowego obiektywu i dokładnie tyle MZ są warte https://allegro.pl/kategoria/obiekty...x-ele-1-2-1218 To, że ostatnio jest jakby wysyp używanych Samyangów to pewnie zupełny przypadek.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Pierwsza wersja S85 1.4 EX z tego co wiem nie do końca jest kompatybilna z RF. Jakiś czas temu natknąłem się na taki post. Coś nie tak było z przysłoną i przy używaniu z błyskiem. Art jest świetny, szczególnie przy takiej cenie. Jednak gabaryty robią różnicę. Czekamy na Sigmę DN pod RF
    Serwis Sigmy wgrywa nowy firmware od ręki na miejscu za darmo. Ale gdy pojawi się Sigma DN pod RF - to sprzedaż natywnych 85-tek Canona RF mocno wyhamuje
    Ostatnio edytowane przez candar ; 02-01-2021 o 13:34
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów