Pokaż wyniki od 311 do 320 z 337

Wątek: Samyang AF 85mm f/1.4 RF

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie Odp: Samyang AF 85mm f/1.4 RF

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    Może zdjęcie, które wybrałem nie jest idealne ale właśnie taki jest ten obiektyw o czym pisałem wyżej. Poza tym z moim monitorem jest wszystko ok, to jest fotka bez obróbki tak aby właśnie było widać jaki obrazek daje połączenie R6 i tego Samyanga. Skoro masz Sigmę 85/1.4 to po co się chcesz pchać w tego Samyanga, który jest gorszy prawie pod każdym względem od Sigmy (mam tu na myśli wersję Art) no poza wagą i gabarytami.
    Muszę przyznać, że ostatnie zdanie mnie aż rozbawiło...Zdjęć z tego obiektywu mam całkiem sporo i tych ostrych i takich jak to powyżej ale po tym co napisałeś nie warto mi więcej czasu poświęcać dla takich ludzi jak Ty.
    Fota leci w żółcie dramatycznie, ale jak napisałeś, że to z matrycy czysto to przepraszam, widać balans bieli źle zabanglał. Pisząc Sm miałem na myśli samyanga nie sigmę, dokładnie tego o którego pytam RF 85/1.4, i pracuję na nim z R61 od prawie 3 lat więc wiem co to szkło potrafi dość dokładnie. Co do bycia miłym staruszkiem (szejming ze względu na wiek? serio?, to do totamten uwaga) to fakt, mam już powyżej 50, dlatego pewnie, jako starej daty użytkownik internetów, zrobiłem w miarę głęboki reaserch w tym temacie, zanim zadałem tu pytanie, znalazłszy oczywiście wszystko to co potem cytowaliście (w wątku R62 głównie) i nie znalazłszy tego czego nie zacytowaliście czyli konkretnej opinii osoby, która by dokładnie z tym szkłem miała problem, albo problemu nie miała. Są 35, są 85/1.2 manualne i one nie działają, stąd moje obawy że 85/1.4 też działać nie będzie. Stąd też moja, być może trochę na wyrost, irytacja na kompletnie niepotrzebne informacje i prawdopodobnie mocno błędne z nich wnioski ("nie widzę powodu aby z markiem II coś nie działało.)" Przepraszam, ale zawsze zanim zadam gdzieś pytanie staram się samodzielnie zgłębić temat, tak jak zrobiłem tu, a potem dostaję nic nie wnoszącą informację z obrazkiem, który w moim odczuciu przeczy tezom jakoby był to dobry obiektyw (a wiem że świetny jest bo sam go uwielbiam), to mi place za szybko na klawiaturze poleciały. Co do samego tematu to jutro odbieram R62 i rozwieję wątpliwości, czym chętnie się podzielę tutaj. Miłego
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 06-09-2023 o 15:38

Uprawnienia umieszczania postów