Z tego co widzę to ma USB C. Newet,.pytanie tylko czy będą sprawnie aktualizować. Mam kilka lamp i transmiterów yn i bywa s tym różnie.
Z tego co widzę to ma USB C. Newet,.pytanie tylko czy będą sprawnie aktualizować. Mam kilka lamp i transmiterów yn i bywa s tym różnie.
Wszystko fajnie, tylko posty dotyczące Yongnuo powinny polecieć do nowego wątku...
Ostatnio edytowane przez Pezet85 ; 14-05-2021 o 12:46
To znaczy nie ma problemu wg serwisu.
Ewidentnie szwankuje software obiektywu.
No według nich problem ani razu nie wystąpił. Dodam że w.momencie wysyłania sprzętu body było zawieszone i nie dało się go włączyć. No nic, przyjdzie to będę testował.
Plus z tej wysyłki jest taki że sprawdzili przebieg body. Kupiłem go jako 4 miesięcznego a obecnie ma około 3500 zdjęć.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez Pezet85 ; 14-05-2021 o 13:54
Czyli nic nowego na styku użytkownik-serwis. Oni nie widzą problemu a nam sprzęt nie działa.
Problemem mogą być rozmijające się aktualizacje między puszką a szkłem. A że Samyangi się gryzą z Rkami pisano już nieraz: https://fotoblogia.pl/13708,canon-eo...a-jak-powinien Inżynieria wsteczna i brak udostępnienia oprogramowania bagnetu tak mają.
Info od innej osoby jak to ominąć:
"Rozwiązałem ten problem w moim Canon EOS RP w następujący sposób ... Otwórz menu aparatu, przejdź do czwartej pomarańczowej zakładki, wybierz C.FnIII: Operation / Others, wybierz stronę 7 (Relese ShutterW / Olens) i przełącz na pozycję 1: Włączyć."
Może to pomoże. A jak nie to musisz kupić sobie stację dokującą.
Ostatnio edytowane przez candar ; 14-05-2021 o 14:04
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
@candar no niby zrobili aktualizacje softu po stronie obiektywu. Jak do nich dzwoniłem we wtorek do dostałem info, że złożyli zamówienie na soft w piątek tydzień temu i będą go aktualizować.
Mam nadzieje że problem się już nie pojawi.
Może być też tak, że wiedzą, że to kwestia firmware-u. Wygrali i po co mają się przyznawać, że coś źle działałoWygraliśmy tylko nowe oprogramowanie, ale obiektyw i tak działał dobrze
Oby teraz wszystko było OK.
Miłego dniamoja www
Dzisiaj dotarł sprzęt... na ten moment nie zawiesił się w ogóle. Wygląda na to że nowy firmware załatwił sprawę.