Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Jak uzyskać miniatury zdjęć RAW ?

Domyślnie Jak uzyskać miniatury zdjęć RAW ?

Witam wszystkich,
    Być może temat nie do końca oddaje sens mojego problemu, dlatego też wyjaśniam o co mi chodzi.
    Jak spowodować (przy pomocy jakiego programu) żeby pliki zapisane z rozszerzeniem CRW, wyświetlane były jako thumbnaile czyli miniaturki zdjęć.
    Czy zawsze żeby uzyskać szybki podgląd do zdjęć wykonanych w formacie RAW muszę uruchamiać program pozwalający na obróbkę tego formatu ?

Czy jest możliwe żeby taki podgląd uzyskać podczas zwykłego przeglądania plików zawartych w katalogach (po wybraniu opcji z menu Widok -> Miniatury)? Brak takiego podglądu jest dość uciążliwy zwłaszcza przy przenoszeniu lub kopiowaniu plików RAW między katalogami.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Dopiero zaczyna Awatar bartekkaszub
    Miasto
    Wejherowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartekkaszub
    Wielkie dzięki za pomoc. Po kilku bojach zainstalowałem programik firmy Microsoft (MS coś tam RAW viewer), który pozwolił na podgląd plików w formacie RAW.
    Miałem problemy z zainstalowaniem service packa z softem .NET. Opcja aktualizacji nie wchodziła w grę bo wywalała instalację. Dopiero ściągnięcie potrzebnych plików na dysk i późniejsze ich uruchomienie zakończyło się sukcesem.
    Jeszcze raz wielkie dzięki.

Uprawnienia umieszczania postów