@janinka915 To wybierz dowolny aparat w Twoim zasięgu. Oświetlenie obiektu będzie tu akurat najważniejsze.
Co do białego tła. najłatwiej je osiągnąć doświetlając tło dodatkowymi lampami. Przykładowo robiąc w studiu odzież na modelce używałem 5 lamp. Czyli dwie lampy błyskowe na tło, dwie z softoboxami z boku i jeden duży beauty dish po skosie z przodu. Na podłodze warto położyć przezroczystą plexi , aby modelka nie "zadeptała" szpilkami tłaWB warto ustawiać manualnie w kelwinach - będziesz miała pewność powtarzalności wykonanych zdjęć.
Przykładowe moje zdjęcie z użyciem 5D III + prosty setup na 4 lampy.
Możesz też pomyśleć o czarnym tle. Serio. Oszczędzisz na lampach, bo w zasadzie jak dobrze je ustawisz - to dwie dadzą radę + duże srebrne blendy redukujące cienie.
Bo używałem również takiego:
--- Kolejny post ---
Aparat aparatem, ale jeśli chodzi o obiektyw - to celowałbym jednak w EF 50 mm f/1,8 STM, ew w APS-C w Yongnuo YN 35mm f/2.0. W zasadzie w fotach modowych tego szkła (50 mm) tylko używałem bo przy szerszym kącie pojawią się już znaczne przerysowania (ja używam FF). Choć kitowe szkiełko z pewnością przyda się nieraz.