Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: 20D dziwna sprawa z bateriami

Domyślnie 20D dziwna sprawa z bateriami

Wygląda to tak. Wkładam baterie do ładowarki, ona się ładuje. Jak jest pełna, wyjmuje ją z ład. i wkładam do 20d a tam pokazuje mi że bateria się kończy. Coś tu nie działa, tylko co. Aparat, bateria, czy ładowarka ?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

a aparat robi zdjecia? i ile miesiecy ma bateria

Domyślnie

aparat robi foty. Mam dwie baterie i obydwie tak samo sie zachowują. [nie są juz najnowsze, ale nie mialem z nimi nigdy problemów] Może to coś z ładowarką. Czasem zostawiałem baterie do ładowania na noc. Może to dlatego

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

nie to juz tak bedzie poprostu nie laduja sie juz "do pelna" wiec aparat nie pokaze full mocy, a ze wskaznik jest raczej pogladowy (jest bateria/nie ma) to sie tym nie przejmuj ;-) u mnie na oryginalnej bateri dluzej jest full na zamiennikach przez kilka strzalow tylko ale t nie rzutuje ;-) i tak musze szybko kupic kolejne akku bo te juz maja ponad 18mies. wiec i tak niezle ze ciagle dzialaja ;-)

Domyślnie

a co ile powinno się aku wymieniać?

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

jak zaczynaja zdychac - czyli krotko trzymac, nie ma reguly, zalezy od eksploatacji, generalnie gwarancja na akku to maks 6 mies. wiec jak maja 3 razy tyle to ze tak powiem dobrze sie spisaly ;-)

Domyślnie

warto kupować te drogie canona czy lepiej sobie odpuścić i za tą kase kupić 3 zwykłe

Domyślnie

jeszcze jedno odnośnie ładowaki, podłącza się ją do takiego kabla [jak kiedyś radia] i czy jak zostawie ją podłączoną do proądu ale bez bateri to coś się moze jej stać? Czy lepiej jak będę ją za każdym razem odłączał. [muszę przyznać że to jest uciążliwe]

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Wg moich doświadwiadczeń mozna spokojnie stosować zamienniki. Tylko nie można dawać wiary w dużą pojemność (1800, 2000 itp), cudów nie ma.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Uprawnienia umieszczania postów