Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: Granica obróbki zdjęć

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Granica obróbki zdjęć

Cytat Zamieszczone przez Lukasz930 Zobacz posta
    Rozumiem , ze dreczy Cie mysl , czy wolno a jesli tak to jak dalece obrabiac zdjecia. Jesli wydoroslejsez i skonczysz szkole to znajdziesz sam odpowiedz.
    Szkole skonczylem dawno temu.
    Tak samo mogę powiedzieć: jeśli ktoś chce obrabiać zdjęcia bez ograniczeń niech obrabia. Ale jeśli twierdzisz że można obrabiać na tyle na ile pozwala dzisiejsza technika a pozwala na baaardzo wiele to zdjęcie obrobione do granic możliwości dla mnie nie jest już zdjęciem a grafika. To moje zdanie. Twoje jest odmienne, ale gdybyśmy wszyscy się tak nie różnili się pogladami to świat byłby nudny

oczywiscie, ze moze to byc grafika wykonana za pomoca aparatu fotograficznego.
    dlaczego nie ? Dokladniej mowiac bedzie to zjecie wykonane w technice graficznej , czyli np o zredukowanej tonalnosci .

Taka bylyby rzeczywistosc , dlaczego sie jej dziwic czy oburzac ?
    Nie ma zakazu wykonywania obrazow graficznych przy uzyciu aparatu fotograficznego- na to pozwala Technika cyfrowa.

co tu jest niezrozumiale ?

moznaby roznie nazwac np "grafika cyfrowa ", "grafika fotograficzna " albo np "fotografika " , ale jesli Problemem mialoby byc jak nazwac obraz , to moze nie nazywac jesli takiej potrzeby nie ma ? Po co sobie robic na sile problemy nie do pokonania przez wlasny intelekt ? Jesli za pomoca aparatu i obrobki mozna osiagnac efekt graficzny , to ciagle znajdujemy sie w granicach technologi cyfrowej- wcale ich nie przekraczamy.

moze zamiast slowa " zdjecie " uzyj "obraz".

obraz sie przez to ani o jote nie zmieni.

Uprawnienia umieszczania postów