Cytat Zamieszczone przez Lukasz930 Zobacz posta
Czytanie grubych książek tylko po to żeby pogłębić wiedzę do świadomego ukrywania swoich zmian na zdjęciach to poniekąd brnięcie w jeszcze większe zakłamanie.
W temacie chodziło mi bardziej o to jaka zmiana na zdjęciu dla was zdyskwalifikowała by je w waszych oczach i uznalibyście to za zbyt rażące zmiany. Chodzi mi o zdjęcie gdzie nikt o takich zmianach nie informuje odbiorcy.
e tam jakiego ukrywania cała obrónka jaką zrobiłem jest widoczna na zdjęciu widać ją natychmiast i gołym okiem - nigdy nic nie ukrywam jeśli obrabiam to po to żeby było widać tej obróbki efekty

te książki są cienkie ponadto pierwsza z nich to praktycznie obrazki - tekstu jak na lekarstwo - gruba książka to się zaczyna od 500 stron w górę

myślę że osoba której postprocesem jesteś zainteresowany moze prowadzić np. platne warsztaty wystrczy się zapisać i bedziesz coś więcej na temat takiego postprocesu wiedział pewnie nie szystko ale mniejszą lub większą prawdę (czesto nawet to się da zorganizować przez internet - widziałem takie oferty uznaych i ciekawych gości w zasadzie temat był na tyle szeroki że czsem podpadal już pod mentoring - to chyba najszybsza droga łyknięcia kawałka wiedzy) spytaj autora/autorki czy robi takie rzeczy.