Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Zatrudnie modelke...

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie Zatrudnie modelke...

Poszukalem troche na forum ale nic takiego nie znalazlem. Potrzebuje zrobic kilka zdjec z modelka w plenerze (zdjecia w stroju sportowym na biezni, rozciaganie sie, itp). Czy ktos mi moze podpowiedziec ile takiej osobie nalezy zaplacic? Placi sie od godziny czy np od zdjecia? Zakladam, ze to bedzie raczej amatorka chcaca w przyszlosci sie tym parac profesjonalnie. Gdzie takich osob najlepiej szukac?

Dzieki z gory za odpowiedz
    Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF
    Dzieki. Uzywales tego? Cos sensownego?

Pozdrawiam
    Coronado

Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

nie nie uzywalem, predzej chyba vitez mialby cos do powiedzenia, bo ten link poznalem wlasnie przez niego...
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ja używałem.
    Tylko nei wime, czy w Twojej okolicy się dużo dziewczyn znajdzie na tym plskim forum.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    ja używałem.
    Tylko nei wime, czy w Twojej okolicy się dużo dziewczyn znajdzie na tym plskim forum.
    Latem na krotko zmieniam okolice

Pozdrawiam
    Coronado

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF
    nie nie uzywalem, predzej chyba vitez mialby cos do powiedzenia, bo ten link poznalem wlasnie przez niego...
    Kiedys mialbym.. juz z rok co najmniej tam nie zagladalem .

A ogolnie - jak amatorka to "pozowanie za zdjecia" . Powinna byc zadowolona bo porzadne fotki robisz a i beda roznorodne.

Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A ogolnie - jak amatorka to "pozowanie za zdjecia" . Powinna byc zadowolona bo porzadne fotki robisz a i beda roznorodne.
    No to fajnie ale na wszelki wypadek chcialbym wiedziec jaka kwota mogalby byc "przywoita" w takiej sytuacji. Zdjecia byc moze bede chcial wykorzystac komercyjnie i bede prosil modelke o podpisanie 'model release' wiec nie chce zeby czula sie pokrzywdzona. Tak wiec jakbys mogl rzucic jakas kwota to bede wdzieczny.

Pozdrawiam
    Coronado

sv
    Guest

Domyślnie

jezeli wynajmuje modelki do sesji komercyjnych (ciuchy), to najczesciej place 50 zl za godzine pracy (dziewczyny to najczesciej amatorki, a nie zawodowe modelki). po sesji zawsze daje rowniez troche odbitek do portfolio.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Coronado
    No to fajnie ale na wszelki wypadek chcialbym wiedziec jaka kwota mogalby byc "przywoita" w takiej sytuacji.
    50zl za calosc + wybrane zdjecia na CD . W takim przypadku masz prawo do publikacji i wykorzystania wizerunku - zgodnie z ustawa:
    "W myśl art. 81 prawa autorskiego rozpowszechnienie wizerunku wymaga każdorazowego zezwolenia osoby na nim przedstawionej. Zgoda taka nie jest wymagana jeśli osoba sfotografowana otrzymała wynagrodzenie za pozowanie (domyślnie wypłacenie honorarium wiąże się z wyrażeniem zgody na publikację zdjęcia)."
    Chetne znajdziesz na podanym juz w forum - albo w odpowiednim podforum albo w linkach gdzie podane sa co porzadniejsze internetowe katalogi.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów