Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Lustro dla amatora

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Lustro dla amatora

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Moim zdaniem tanio kupione 800D rozwiąże problem. Jedyna matryca na dziś w APS-C to 24Mpix "typu 80D". Do reszty miałbym dystans.
    Co do tańszych i przyzwoitych obiektywów to racja: C10-18, C18-55, C55-250, C18-135, C50/1.8 w wersji STM dają spore możliwości.
    znaczy na mój chłopski rozum kupowanie korpusu apsc za 2500zł (80D) ma niewielki sens - za 2500 zł to można kupić 5DII lub 6D - wiem optyka do FF droższa i będzie kłopot z domknieciem budżetu, ale jak wyda 2500zł na korpus apsc to też nie domknie sensownie budżetu, a kasy z tego korpusu nigdy nie odzyska, poużywa i zepchnie za 800zł czyli posiadanie bedzie go kosztować 1700zł.

co ma jeszcze matryce "typu 80D" i bardziej dopasowana do budżetu cenę?

to mi przypomina mój "najdroższy" obiektyw jaki kupiłem c17-85 dlaczego był "najdroższy" bo go zepchnąłem za 600zł (nie pytajcie ile kosztował) - od tego czasu nie biorę na poważnie wspaniałych testów w internetach (i w gazetach które oceniają każdy testowany obiektyw na 4-4.5 czyli ewidentnie skala ocen jest dramatycznie źle dobrana) ani influencerskich opisów w internetach - nauka kosztuje jak to mawiają u mnie na wsi więc lepiej sie uczyć na cudzym kosztem niz swoim

--- Kolejny post ---

sigmy w tym budżecie też bym sobie odpuścił chyba że kupuje s50A za cały budżet i foci obiektywem bez korpusu
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 12-05-2020 o 14:15

Uprawnienia umieszczania postów