Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Lowepro a może Tenba?

Dopiero zaczyna Awatar romero
    Miasto
    Łask

Domyślnie Lowepro a może Tenba?

Witam

Zastanawiam się nad zakupem torby na bambetle.
    W zasadzie (jak w tytule) na placu boju jest Tenba i Lowepro.
    Tenba S5 - Lowepro Nova 4 AW.
    Bambetle to 300D, Sigma 18-125, Canon 50, 430EX, system cokin, kilka filtrów, jakieś mniej potrzebne gadżety a z czasem 100-300 USM i fotobank.

Może ktoś doradzi? Będe kupował wysyłkowo więc nie mam okazji pomacać.
    Może jakiś inny model? Na zakup mogę przeznaczyć 250 zł.

pozdro
    romero
    D80 + N18-55, T55-200, Sunpak PZ42X,
    300D + C18-55, C50, T80-210, S18-125 DIGIMATE III, 430ex

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romero
    Witam

Bambetle to 300D, Sigma 18-125, Canon 50, 430EX, system cokin, kilka filtrów, jakieś mniej potrzebne gadżety a z czasem 100-300 USM i fotobank.
    W 4AW powinieneś się zmieścić ze wszystkim co wymieniłeś (wiem bo sam mam i sprzętowo ładuję dosyć podobnie), ale nie wiem czy kanapki jeszcze Ci wejdą, Tenby niestety nie widziałem :-(
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

Miasto
    Łask

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flowenol
    W 4AW powinieneś się zmieścić ze wszystkim co wymieniłeś (wiem bo sam mam i sprzętowo ładuję dosyć podobnie), ale nie wiem czy kanapki jeszcze Ci wejdą, Tenby niestety nie widziałem :-(
    Kanapki to zapakuje do plecaka

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Musisz uwzględnić, że Tenba jest dosyć sztywną torbą (usztywnione dno i dosyć sztyne ścianki). Chwalą się, że jak się upuści na krawedź to nie załamuje się. Nie załamuje się też od noszenia. Na pierwszy rzut oka to bardzo fajnie, ale jak ją sobie "pomacałem" to jednak stwierdziłem, że nie układa się w ogóle do ciała i efet jest jakbym miał sztywny prostokąt. Przed ew zakupem udaj sie ze sprzętem i spróbuj do niej zapakować. Torby Tenby mają parę ciekawych rozwiązań w zakresie dodatkowych (często szczelnych) kieszonek, ale główna komora pozostawia trochę do życzenia, jak dla mnie ma małe możliwości przebudowywania.

Pozdrawiam!

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romero
    mam tenbę P-554 (coś jak dzisiejsze P-655) i bardzo sobie chwalę.
    przeżyła już kilka moich eosów, żadnych śladów zużycia, bardzo solidne wykonanie, bardzo dobre materiały i dodatki, przemyślane uchwyty, zero problemów z zamkami, naprawdę polecam! :cool:

sprzęt, który wymieniłeś zmieściłby się do niej idealnie, tyle tylko, że P-554 jest nieco większa od S-5... chcesz fotki?

generalnie tenba wg mnie jest solidniejsza od lowepro, a poza tym nie jest to firma, którą kupuje każdy kto chce tylko udawać foto ;-)
    no i nie ma wielkiego kolorowego logo.
    pozdro.,
    m.

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

podepne się do wątku... czy w warszawie jest jakies miejsce gdzie mozna Tenbe rozne wariatny obejrzeć?

Miasto
    Łask

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Oakhallow
    Musisz uwzględnić, że Tenba jest dosyć sztywną torbą (usztywnione dno i dosyć sztyne ścianki). Chwalą się, że jak się upuści na krawedź to nie załamuje się. Nie załamuje się też od noszenia. Na pierwszy rzut oka to bardzo fajnie, ale jak ją sobie "pomacałem" to jednak stwierdziłem, że nie układa się w ogóle do ciała i efet jest jakbym miał sztywny prostokąt. Przed ew zakupem udaj sie ze sprzętem i spróbuj do niej zapakować. Torby Tenby mają parę ciekawych rozwiązań w zakresie dodatkowych (często szczelnych) kieszonek, ale główna komora pozostawia trochę do życzenia, jak dla mnie ma małe możliwości przebudowywania.

Pozdrawiam!

Oakhallow
    Niestety nie mam możliwości przymiarki do torby. Pozostaje zakup wysyłkowy. Całkowicie zdaję się na Wasze opinie.

pozdro
    romero

Miasto
    Łask

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    mam tenbę P-554 (coś jak dzisiejsze P-655) i bardzo sobie chwalę.
    przeżyła już kilka moich eosów, żadnych śladów zużycia, bardzo solidne wykonanie, bardzo dobre materiały i dodatki, przemyślane uchwyty, zero problemów z zamkami, naprawdę polecam! :cool:

sprzęt, który wymieniłeś zmieściłby się do niej idealnie, tyle tylko, że P-554 jest nieco większa od S-5... chcesz fotki?

generalnie tenba wg mnie jest solidniejsza od lowepro, a poza tym nie jest to firma, którą kupuje każdy kto chce tylko udawać foto ;-)
    no i nie ma wielkiego kolorowego logo.
    Fotki chętnie luknę. Jeśli możesz to podeślij tutaj bądź na mail: romek@kliknij.com.
    P655 - kosztuje ponad 450 zł a mój fundusz to max 250 zł.
    Obecnie mam Bilore ale to straszne badziewie.

pozdro
    romero

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Witam!
    Osobiście polecam Lowepro 4 AW. Mam i mieszcze wszystko co w podpisie, a czasami jeszcze cos dorzuce Torba jest konkretna, dobrze wykonana (LOWEPRO) i jak najbardziej funkcjonalna.
    Brałem też wysyłkowo od tego sprzedawcy:
    http://www.allegro.pl/item106145777_...otonet%5D.html
    Polecam torbe i sprzedawce
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leiho
    podepne się do wątku... czy w warszawie jest jakies miejsce gdzie mozna Tenbe rozne wariatny obejrzeć?
    Tak. Chyba pełną ofertę mają w sklepie Fotokonsorcjum w centrum handlowym Targówek (obok empiku). Można sobie przymierzać do woli.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów