Ha, wiedzialem! Gratulacje :-) Niestety czesc ludzi bedzie zawiedzionych, bo spodziewali sie niewiadomo czegoZamieszczone przez Coronado
DobranocZamieszczone przez Coronado
![]()
Ha, wiedzialem! Gratulacje :-) Niestety czesc ludzi bedzie zawiedzionych, bo spodziewali sie niewiadomo czegoZamieszczone przez Coronado
DobranocZamieszczone przez Coronado
![]()
No Coronado. Prawdziwa fotografia czarno-biała w wydaniu stricte cyfrowym. Gratulacje! Ja też tak chcę!!!![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Zamieszczone przez Coronado
Tyle chałasu ... a tu 20 Da ....![]()
![]()
![]()
Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
Take nothing but pictures, leave nothing but footprints
IR to nie jest czarno bialy obraz zupelnie inaczej widac drzewa - iglaste i lisciaste, woda jest czarna itd.. powszechnie IR uzywa sie w teledetekcji ;-)Zamieszczone przez zanussi
no nie zupełnie, bo w 20Da nie masz filtra IR, ale dostajesz obraz rzeczywisty, taki jak widzisz, a to dzięki odpowiedniemu softowi. Tutaj masz efekt taki jak fotografia IR, czyli zupełnie inny.Zamieszczone przez tdf
a więc tylko wyciągnął filtr IR.
Proponuję jeszcze abyś włożył do niego filtr który przepuszcza wyłącznie podczerwień, z tego co wiem nie są one drogie
pozdrawiam
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
Tak wlasnie zrobilem. Nie mialbym takich efektow bez tego filtra. 20d normalnie przepuszcza swiatlo widzialne i odcina IR, ja mam teraz odwrotnie.Zamieszczone przez AdrianP
Pozdrawiam
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
A tak z głupia frant zapytam - próbowałeś robić zdjęcia w nocy? Konkretnie chodzi mi o to, ile z funkcjonalności noktowizora udałoby się teraz osiągnąć :-)Zamieszczone przez Coronado
Ostatnio edytowane przez Peri Noid ; 30-05-2006 o 22:12
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
Spróbuj zrobić portret nocą :-)Zamieszczone przez Peri Noid
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
a mozna dostac jakis widoczek w RAW-ie na maila? pix@o2.pl