Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: [Oświęcim] Gdzie na pierwsze portreciki?

Mieszany widok

Miasto
    Oświęcim

Domyślnie [Oświęcim] Gdzie na pierwsze portreciki?

Witam

Wreszcie kupiłem obiektyw do portretów EF 50mm f/1.8 II, nawet znalezłem już kilka dziewczyn które zgodziłe się zapozować i zrocić im jakąś małą sesje.

Problem teraz w tym, że nie wiem jakie miejsce wybrać, gdzie najlepiej pstryka się protrety? Mam ochotę na jakiś plener, albo starą opuszczoną kamienicę, dworek, ale jestem otwarty na sugestie.

Co radzicie? Znacie takie miejsca w okolicy?

Pozdrowienia Bacher
    Kadr...otwarte okno, przez które widać historię, którą mamy uwiecznić

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

heh wiem ze to "za granica" ale bardzo polecam Bieruńskie lasy sam pstrykam tam prawie wszystkie portrety jezeli nie to w takim wypadku pszczyna, co do dworkow w okolicy oswiecimia, jeden zburzono jakies 10 lat temu wstecz, pech pech, i zostaja juz tylko opuszczone industrialne klimaty...

pozdrawiam
    krzysiek
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

thorin
    - Mam autko, więc jak znajdę chwilkę to pojadę kiedyś obejrzeć te lasy, choć w okolicy mam ich sporo
    - Zamek w Pszczynie jest dla mnie trochę zbyt oklepany.
    - Co do dworków to widziałem stary i zniszczony, aczkolwiek ciekawy na granicy Łazy-Grojec, ale jeszcze o nim nic nie wiem...znajomi mają to sprawdzić - ale szukam czegoś jeszcze
    - Klimaty industraialne - ciekawa propozycja - a co konkretnie proponujesz? Gdzie?

Ma ktoś inne propozycje gdzie można robić pierwsze portreciki? Pytam ogólnie o typ miejsca - bo jak coś to konkretnych lokalizacji będę potem już sam szukał

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A moze w innym kierunku?

Kreatywnosc! (cos czego mi brakuje rowniez )

Najpierw wymyslasz pomysl na sesje, dostosowany do modelki, wymyslasz co chcesz pokazac na tych zdjeciach, czy upozowac jakas historie, czy konkretny nastroj, pore roku itp.
    I dopiero do wymyslonego pomyslu wyszukujesz plenery.

Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Vitez, no masz rację...zanim napisałem ten temat sporo czytałem o tym jak się tak sie w miarę przygotować do sesji i już w czwartek z jedną dziewczyną (uznałem, że będzie pierwsza) obgadałem jak ona by to widziała i ustaliliśmy wspólnie, że najlepszy będzie klimat starej kamienicy - problem w tym, że muszę teraz taką znaleźć A poza tym chciałbym mieć jeszcze jakieś alternatywy, bo dopiero zaczynam i sądzę, że warto znać kilka ciekawych miejsc by...by wiedzieć w obrębie jakich klimatów można planować przyszłe sesje

W związku z tym chciałbym obejrzeć pierwsze kilka miejsc by potem wiedzieć co mam do dyspozycji...nie mam zamiaru się do nich ograniczać, ale w końcu od czegoś trzeba zacząć

A teraz konkretnie...słyszałem wczoraj od znajomego, że w Kętach jest sporo starych kamienic zamieszkanych przez pijedyńcze rodziny, lub nawet opuszczonych.
    Może ktoś z was wie o tym coś więcej? Znacie może te obiekty?

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

a skansen w Wygiełzowie??

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

a potem kilkaset schodków i od razu ruiny zamku w Lipowcu

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

mozna i w obozie.. w sumie wybieram sie tam pofocic takich smutasow nastrojowych, najlepiej b&w.. z modelkami tez mogloby byc fajnie, tylko POMYSL!!
    40D, 70-200L /f4; 17-40L /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

w Bobrku masz dworek; kamienica jakas chyba pusta jest na ul.Jagiełły, tylko bedziesz musiał przez płot skakać ; industrialno-wojenny klimat ma stara przepompownia na Krukach - telefon od opiekuna masz przed wejsciem, sam planuje się z nim umówic by otworzył bramę do środka i zrobić tam sesje, samemu troche niebezpiecznie tam łazić; obóz - ale osobiście bym tam nie robił fotek w klimatach "panienki do żurnala" tylko coś cięższego klimatem; poobjezdzaj okoliczne wioski -Polanka, Poręba - duzo fajnego sielskiego klimatu tam można znaleźć;

Bywalec
    Miasto
    Ełk

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów