Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
Cytat Zamieszczone przez Tytus
ostatnio robię zdjęcia Sigmą makro "na powietrzu", ciut przydługa, ale do detali na mieście z dystansu jest wręcz idealna,
Którą Sigmą macro Tytusie? 50, 105, czy 180?
Cytat Zamieszczone przez Tytus
a czasami oprzeć się trudno fotografowaniu, jak się takie maleństwa widzi:...
Nie boisz się być posądzonym o to, że jesteś wstrętną, męską, szowinistyczną świnią? :wink:
A porcelanka IMHO sliczna. I temacik też, że palce lizać...; palce?
Sigma EX DG 105

ja jestem wstrętną męską szowinistyczną świnią i dobrze mi z tym musi być jakaś równowaga dla tych tabunów przemądrzałych feministek

taaa ja bym co innego polizał

[ Dodano: 20 Październik 2004 ]
Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz
Tytus podlacz kiedys sobie 20mm i 50mm a potem kitzoooma i cos sfotografuj, zobaczysz ze niepotrzeba posredniej wartosci ! to sa minimalen roznice ! mnie wystarczalo prawie rok 24,50 i 105 macro, ale jakos 24 nie byla najlepsza a 105 macro bylo stare i nie dzialao z 300d wiec tez poszło sprzedania
acha jest jeszcze jedna zaleta szkielek tych o ktorych pisze, swiatlo 1.8!.
dlatego polecam stale sigma 20mm 1,8 i EF 50 1,8.
ja sabie jeszcze jakiegos Tamorna 90SP albo Canona 100 Macro sprawie i bedzie cudownie
nie wiem, czy Ty czasem analoga z cyfrą nie mylisz

kiedyś mając analoga przesiadłem się z 28 na 24 mm i różnica była taaaaka

jakbym teraz miał założyć 32 mm to bym się chyba zachlastał, kupno cyfry wiązało się z koniecznością powrotu do 28,8 mm i to było już wystarczające poświęcenie...

a posiadanie realnego 50 mm jest IMHO niezbędne, bo to daje w pewnych sytuacjach jedyne w swoim rodzaju odzwierciedlenie, niczym się tego nie zastąpi

ale jak pisałem, nikogo przekonywać nie będę, każdy foci tak jak lubi...