Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Laptop do amatorskiej i robki zdjęć

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Laptop do amatorskiej i robki zdjęć

no właśnie - warto zwrócić uwagę, czy karta graficzna wspomaga sprzętowo współczesnego Photoshopa i Lightrooma! W przeciwnym razie może być krok w tył z wydajnością, gdybyś kupił w ciemno jakiś nowszy-używany laptop - tylko ze zintegrowaną grafiką.
    Wątpię, czy laptop ze słabiutkim Intelem HD 620 będzie miał tego "ptaszka" włączającego akcelerację w Lightroomie aktywnego?! Przykładowo karta Intel Iris Plus 640 w MacBooku Pro - NIE OFERUJE akceleracji najnowszych ficzerów LRa : "Use GPU for image processing" nieaktywna.

Początki nałogu Awatar Pezet85

Domyślnie Odp: Laptop do amatorskiej i robki zdjęć

Cytat Zamieszczone przez marlo Zobacz posta
    no właśnie - warto zwrócić uwagę, czy karta graficzna wspomaga sprzętowo współczesnego Photoshopa i Lightrooma! W przeciwnym razie może być krok w tył z wydajnością, gdybyś kupił w ciemno jakiś nowszy-używany laptop - tylko ze zintegrowaną grafiką.
    Wątpię, czy laptop ze słabiutkim Intelem HD 620 będzie miał tego "ptaszka" włączającego akcelerację w Lightroomie aktywnego?! Przykładowo karta Intel Iris Plus 640 w MacBooku Pro - NIE OFERUJE akceleracji najnowszych ficzerów LRa : "Use GPU for image processing" nieaktywna.
    Sprawdzałem na Adobe i niby karta Intel hd520 była testowana w Photoshopie i oferuje akcelerację GPU.
    W benchmarku hd520 wychodzi lepiej niż Radeon R5 m230 którego mam aktualnie w laptopie. Natomiast karta zintegrowana m4600 nie radziła sobie w ogóle z akceleracja i włączenie filtra 3d nie wchodziło w ogóle w grę.

Ten laptop który został mi zaoferowany ma 3 lata, a nie chce kupować w tej samej cenie budżetowej wersji w markecie.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Uprawnienia umieszczania postów