Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: konwerter Kenko dla Canon

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: konwerter Kenko dla Canon

Cytat Zamieszczone przez dyrta Zobacz posta
    Witam. Czy jest na forum ktoś kto używa bądź używał konwertera Kenko 1.4x Teleplus Pro300 DGX Canon z obiektywem Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS ? I mógłby podzielić się swoimi odczuciami z pracą na takim zestawie? Przymierzam się do zakupu takowego gdyż w pewnych stosunkowo rzadkich sytuacjach potrzebuje ogniskowej 400mm. Wiem że są inne możliwości ale interesuje mnie dokładnie ten konwerter. Będę wdzięczny za wszelkie informację.
    mam ten conwerter , ale nie mam tego obiektywu , z tym ze zaleznosci sa ogolne i dotycza kazdej optyki.

ten conwerter dziala tak ze:

1. ze stalkami , spadku jakosci ledwie ze mozna sie doszukac - z nosem przy monitorze widac leciutki spadek ale w skali 100 % i w praktyce jest bez znaczenia.

2. z zoomami - widac lekki spadek , ale nie jest zle , obraz jest w skali 100 % uczywiscie w pelni uzywalny , jest lepsza rozdzielczosc niz gdybys cropowal. Jesli ogladasz zdjecia w skali 50 % lub w wielkosci monitora czy wydruku pocztowkowego to oczywiscie zadnej roznicy na niekorzysc zobaczyc sie nie da , natomiast jest wieksze zblizenie.

w obu przypadkach nastepuje oczywiscie spadek jasnosci optyki.

slowem , nie znajduje powodu zeby odradzic . Ze stalkami jest b. dobrze , z zoomami niezle choc widac leciutki spadek- moim zdaniem akceptowalny.
    Mam w torbie na wypadek , gdyby braklo ogniskowej, by nie targac drugiego obiektywu.

Uprawnienia umieszczania postów