Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: 350D numer seryjny

pimak
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzychK
    np. fotka w .jpg a potem odczytac EXIF'a przy pomocy przegladarki plikow graf.
    pole "Camera Serial Number". bez kompa ciezko bedzie.
    Witam, no to u mnie numerek z EXIF'a jest zupełnie inny niż ten z (body/ gwarancji/ pudełka - te są oczywiście zgodne co do joty).
    Aparat kupiony w sklepie nówka nie śmigana.

Co o tym sądzić ?
    pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio
    Nr seryjny q 350D można również odnaleźć w sofcie aparatu ...
    A jak właściciel był zapobiegawczy to se nawet swoje imię i nazwisko wklepał. "Nie chwaląc się jam to uczynił!"

Oleńka i Maciuś
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pimak
    Witam, no to u mnie numerek z EXIF'a jest zupełnie inny niż ten z (body/ gwarancji/ pudełka - te są oczywiście zgodne co do joty).
    Aparat kupiony w sklepie nówka nie śmigana.

Co o tym sądzić ?
    pozdrawiam.
    1. ... no właśnie - czy ktoś mógłby rozwinąć

2. Czy jest jakiś soft , którym nieuczciwy sprzedawca może zmienić nr seryjny w exif - ie ?

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Tylko pytanie po co Wam nr seryjny? Co macie zamiar z tym zrobic?
    Sprawdzenie czy puszka nie jest kradziona jest bardzo ograniczone, bazy z nr seryjnymi pokrywaja na moje oko z 30% calosci utraconego sprzetu.
    Lepiej patrzcie na to o czym wspominial Jac.

A co do zmian EXIFa: owszem jest taki soft i mozan wszystko pozmieniac, nawet podmienic EXIFy.
    podpis...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ciechocinek

Domyślnie

W moim 20D numer po miesiącu używania był ledwo widoczny, a po dwóch nie zostało po nim śladu. Nawet nie wiem czy pokrywał się ztym z exifa.

Oleńka i Maciuś
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SimOn!
    Tylko pytanie po co Wam nr seryjny? Co macie zamiar z tym zrobic?
    1. Pytania o numer u nieuczciwego sprzedawcy spowodują wykręcanie się , odpowiedzi w stylu " nie wiem " , " muszę sprawdzić "
    2. Przy ewentualnym obejrzeniu aparatu musimy wiedzieć gdzie i co sprawdzać .
    3. Oczywiście dziękujemy za radę - będziemy zwracać uwagę też na akcesoria

Oleńka i Maciuś
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SimOn!
    A co do zmian EXIFa: owszem jest taki soft i mozan wszystko pozmieniac, nawet podmienic EXIFy.
    Ale pozmieniać można w oprogramowaniu aparatu czy zmienić we właściwościach zrobionej fotki ?

pimak
    Guest

Domyślnie A jednak mam to samo !

WItam, jak sobie zamieniłem numerek ten ze spodu aparatu z dec na hex, to się okazało, ze to to samo co sie wyświetla w AcdSee ! więc już OK. Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Oleńka i Maciuś
    Ale pozmieniać można w oprogramowaniu aparatu czy zmienić we właściwościach zrobionej fotki ?
    Mozna zmienic, podmienic, usunac itd EXIF zdjecia.
    Co do nr seryjnego w aparacie to moim zdaniem nie da sie tego zmienic. Jedyne co mozna sobie wpisac to jak juz wszczesniej ktos pisal, swoje imie nazwisko czy ksywe. A to robi sie oryginalnym softem canona po podpieciu puszki do kompa.

Naprawde radze nie cisnieniowac sie nr seryjnym. Poza tym jak sie mysli przy przegladaniu ofert np na Allegro i podchodzi sie zdroworozsadkowo to nie bedzie problemow. Naprawde nie dajmy sie zwariowac ze wszystkie uzywane aparaty sa kradzione !! No tylko myslenie i jeszcze raz trzezwe myslenie pomaga!
    A jak chcecie byc przywiazani do nr seryjnego to kupujac spiszcie ze sprzedajacym umowe i juz...
    podpis...

hen0i
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cz@rek
    W moim 20D numer po miesiącu używania był ledwo widoczny, a po dwóch nie zostało po nim śladu. Nawet nie wiem czy pokrywał się ztym z exifa.
    Witam,

W moim 350D numer po miesiacu takze zniknal :/ Pozostalo po nim tylko wolne miejsce.
    Pozdrawiam

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów