Trochę mniej ale nie za dużo:
Lytr Pb95 - 1535KRW
Lytr ON - 1258KRW
Ceny z Hyundai Oil Bank z dzisiejszego poranka. Kurs NBP 100KRW = 0,2931PLN
Ale i tak wszystkie samochody osobowe co tutaj jeżdżą to benzyniaki i 99% automaty. Jedyne diesle to wszystkie SUVy i inne pseudo off-roady: Hyundai - SantaFe, Tucson, Terracan, Veracruz, Starex, Daewoo - Winstorm, Kia - Sportage, Sorento, SSangYong - Korando, Rexton, Kyron, Actyon (te akurat mają silniki na niemieckiej licencji mercedesa).
Pozdrawiam
Dominik
EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj
W Krakowie tyle remontów że bez tego sie nie da;-)
A wbrew pozorom się przydaje - może nie w mieście ale na wsi czasami różne hardkory odchodzą - zdarzyło mi się na "gminnej" drodze wyciągać osobówkę która stwierdziła "dalej jechać się nie da".
Zresztą pojęcie "droga" staje się znacznie szersze jeżeli się jedzie czymś takim;-)
- Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
- Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !
Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null
Ktoś wspominał o RS6 - a jeździ takie po mieście jedno moich znajomych -fajna furka ;-)
U mnie - Fiat Grande Punto 1,4 16V i Toyota Corolla Verso 1,8.
Punciakiem w 3 miesiące zrobiłem 11k km, srednie spalanie (20% miasto 80% trasa) niecałe 7l - jazda "dynamiczna" ;-)
Jadąc bardzo spokojnie i przepisowo spalanie na trasie oscyluje w okolicach 5,5l
5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II
Mój tyle pali, jak stoję na czerwonym świetle ;-)
Ale mierzyłem ostatnio 80-120 i wychodzi 6,5s. To ważne, gdy się wyprzedza z rodziną na pokładzie. Ale tył wibruje od wira w baku ;-)
Ja ostatnio choruję na Hondę S2000 lub ew. Mazdę RX8 ;-)
Fajne na lato![]()
Ja brykam Madzią 323 C i naprawdę jest fajna jak na pierwszy wozik![]()
Kia Cee'd 1,6 CDRI 115 KM
spalanie:
4,5 z klimą trasa (100-120 km/h) sprawdzone
6,5 miasto z klimą korki etc .....
jestem mega zadowolony z tego auta zarówno z silnika jak i z wykończenia ... które myslałem ze jest srednie ale po zapoznaniu się z wykończeniem wnętrza "dużej" konkurencji w tym segmencie z czystym sumienie mogę stwierdzić że jest b.dobrze, mam TDI za cenę benzyn .... z ESP,Klimatronikiem,7 x AIRBAG, i masą innego stafu ja np gniazdo USB i mam muzyczkę na pendrive, 7 lat gwarancji na silnik i blachy, i 5 na układ jezdny
aha i ***** NCAP
a dodam że assistance jest ważny we wszystkich krajach EU i kilku innych w europie i bez żadnego stracha w przyszłym roku jadę w europejski objazd ....
jedyne czego żałuję że Cee'd Sporty Wagon jest dopiero teraz ... kombi jest ładniejsze i kombi![]()
Ostatnio edytowane przez popmart ; 09-09-2007 o 09:34
O proszę, też ostatnio zakupiłem ten wynalazek (Cee'd) tyle że 1.6 benzyna (diesle to porażka ;-) ). Kombi miałem poprzednio i teraz nie chciałem, z pendrive'a gra super (w zasadzie nie wkładałem jeszcze żadnej płyty CD - nawet nie wiem czy działa), jedyny mankament (dla mnie) to brak wbudowanego zestawu głośnomówiącego bluetooth