Myślę że bardziej na miejscu byłoby
(a) 3 l/100 km
(b) 4 l /100 km
...
a oszczędności na 100-400 5.6 L IS
Myślę że bardziej na miejscu byłoby
(a) 3 l/100 km
(b) 4 l /100 km
...
a oszczędności na 100-400 5.6 L IS
Nie tylko. Idac tym tokiem myslenia wolalbys jezdzic stjuningowanym cinquecento, ktore setka osiaga w 7 sekund niz wypasionym wygodnym mercedesem przyspieszajacym do setki w 9 sekund?Zamieszczone przez mxw
![]()
nie, no masz rację, są pewne granice przyzwoitości ;-)Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
niemniej jednak, gdybym miał do wyboru dwa mercedesy, z których jeden "robi setkę" w 9 sek a drugi w 11, to wybrałbym ten pierwszy
a nasza rzeczywistość i tak jest w rodzaju cinquecento:
ostatnio wracałem sobie z jakiegoś wyjazdu po "normalnych" polskich drogach, jadę z luzikiem, bez jakiś stresów (w końcu to już powrót), powoli wyprzedzając sznury TIRów (trasa poznań-berlin), i na całej trasie wyprzedził mnie tylko jeden samochód: właśnie białe cinquecento, i to wcale nie stuningowane, za to z dwoma handlowcami w środku
i całą drogę mi się plątał przed maską na zasadzie odskakiwania w wiochach, bo on_nie_zwalniania w terenie zabudowanym, on_wyprzedza_pod_górkę, nawet omijali wysepki po lewej stronie przy podwójnej ciągłej, oraz doganiania na trasie, bo im się budzik zatrzymywał chyba już przy 160...
i dojechaliśmy do poznania jednocześnie - tyle tylko, że ja nawet uspokojony (ech, mozart) i wyluzowany, a on połamał chyba wszystkie możliwe przepisy, zebrał punkty na następne 20 lat, i ryzykował życiem (swoim i kolegi) z kilkanaście razy...
dlatego jednak uważam, że moc silnika i przyspieszenie mają znaczenie.
czasami nawet nazywa się to bezpieczeństwem.
aktywnym.
pozdro.,
m.
(a wcześniej foczka 1.8 kombi)
Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
album-foto.pl | plfoto
Tutaj masz racje w 100% ...pod warunkiem jednak, ze ktos potrafi ta moc wykorzystac. Bo jak taki 'idiota z cinquecento', o ktorym wspomniales przesiadze sie nagle do auta z 200KM to moze sie to skonczyc tragicznie.Zamieszczone przez mxw
No tez sie pochwale.Zamieszczone przez b'Art
W weekendy swoja Corolla D4D 1.4.
W tygodniu a to co sie trafi z wypozyczalni.
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
Moc to nie wszystko jednak :-) Ja tam opowiadam się za powyższą klasyfikacją - no ale gusta guściki, każdy robi to co lubiZamieszczone przez scooter
![]()
Szy
Dla mnie prosze dopisac po jedynce z przodu :rolleyes:Zamieszczone przez swaligora
Heh, no niestety przy takich kosztach utrzymania, to musiałbym chyba w rower zainwestowaćZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
![]()
Szy