Audi RS6 - ideał![]()
Audi RS6 - ideał![]()
Mniej sprzętu, więcej talentu.
A ja sie zastanawiam skad wsrod dizlarzy ta niechec do wysokich obrotow i zmiany biegow. Panowie, to sie nie rozleci! Te samochody lubia wysokie obroty (tak samo jak ich uzytkownicy) a zmiana biegow to nie taka trudna sprawa. Moze automata kupcie albo pocwiczcie zmiany biegow?![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 02-09-2007 o 12:59
Może nie rozkręcajmy OT diesel vs benzyna. Nie ma absolutnej dominacji jednego czy drugiego. Możemy ew. pokłócić się nieco w oddzielnym wątku :-)
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Nie ma zamiaru sie klocic. To taka sama dyskusja jak mac vs. pc czy tez canon vs. nikon, czyli bez sensuJa po prostu chcialem sie dowiedziec o co chodzi z ta jazda na jednym biegu i nie wkrecaniem na obroty, bo to sa najczestsze argumenty jakie padaja od dizlarzy
Ja jezdze przemiennie dizlem i benzyna (w pracy mam same dizle) i jakos te argumenty do mnie nie trafiaja. Tylko tyle
![]()
Skoda Octavia II , 1,9 TDI PD Elegance Full, Czarna perla.
Superb jest piekna ale w octi tez sie czuje zajefajnie![]()
C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)
DoMiNiQuE: Ja też benzyniarz - jak wiesz. Ino nie chcę śmiecić w tym wątku :-)
Może dlatego iż nie każdy lubi lewarkiem machać przed każdym wyprzedzaniema w benzynie ze względu na mniejsze przyśpieszenie na wysokim biegu nie nie ma innej możliwości.
Część nie ciągnie zapewne dlatego aby dodatkowe 0,5l zaoszczędzića inni się pewnie naczytali iż mają moc i moment maksymalny przy niskich obrotach i wydaje im się iż nie ma sensu wyżej ciągnąć.
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Panowie chodzi o spalanie .... i koszty jazdy ....
Przejeżdżam rocznie trochę ponad 20k km spalam ok 1300 l ON za ok 5135 zł, znajomy jeździ benzynową odmianą Focusa I i na 20k km spala ok 2000 l 95Pb za ok 9000 zł, rachunek jest prosty prawie 4 tys. zł rocznie w kieszeni ....