robiłem 500D przy -20, para zamarzała na wyświetlaczu i szybkozłączce, problemów nie było, trzeba miec zapas akumulatora w kieszeni
robiłem 500D przy -20, para zamarzała na wyświetlaczu i szybkozłączce, problemów nie było, trzeba miec zapas akumulatora w kieszeni
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
mi się wydaję, że jak aparat jest w torbie i wyjdzie się znim na mróz to raczej chyba w tej trobie nie dozna szoku i stopniowo się ochłodzi i nie powinno być problemu,
Oczywiście, że tak... mimo wszystko, skoro mam taką możliwość, to z niej korzystam.
Co do akumulatorów, oczywiście zauważyłam mniejszą żywotność, nie sprawia to jednak większego problemu. Moje i tak wytrzymują kilka godzin. Ile oczywiście zapasowe trzymam w kieszeni pod kurtką, by miały cieplej.
bylem na przechadzce ostatnio z moja 50tką gdy bylo jeszcze -15 w dzien, nie zauwazylem ani wzmozonego pradozerstwa, ani dziwnych odglosow, ani wolniejszej pracy itd.. normalnie dzialal jak trza, jedyne co zauwazylem to gorny LCD po jakims czasie wolniej reagowal na zmiany, ale to normalna cecha monochromatycznych LCD, a i jeszcze jedno zauwazylem, warto miec skorzane rekawiczki :P
50D + 17-55/2.8 IS USM
Zgadzam się z przedmówcami. Mróz nie ma znaczącego wpływu na power.
C 50D; C30+BP300; Minolta x300; 24-105 L; 28-90 II; C 100-300 USM; Vivitar 35-75; C Speedlite 380; trochę M42 i żadnego pojęcia o foceniu
Ostatnio fociłem 50d na -15, bateria padała po 5 minutach... ale po kolejnych 5 ogrzewania w rękach znów była FULL![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dziwne. Moje 40d przy -13 działało bez problemów zarówno z oryginalną baterią, jak i z zamiennikiem. Jaki jest przebieg tej baterii? Może to było powodem?
bateria niemal nowa, ale mróz potworny był, ja wcale nie uważam że coś było z nią nie tak
[SIGPIC][/SIGPIC]
Ostatnio edytowane przez fotopawkas ; 12-12-2010 o 15:15 Powód: Automerged Doublepost
50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...
[SIGPIC][/SIGPIC]