Oczywiście masz rację co do jednostek. Po prostu zagalopowałem się a może to już skleroza? Nie ma to jednak znaczenia w tym rozumowaniu bo zadań nie rozwiązujemy i nie musimy zwracać uwagi na jednostki. Czy to będą gramy, Niutony, cm3, cale3 czy jeszcze jakieś inne to nie ma to wpływu na poprawność rozumowania. Jak by się uprzeć to też mogą być procenty (stosunek masy wody do masy powietrza - wilgotność właściwa?). Nie można więc pisać, że błędnie podane jednostki decydują o "raczej fałszywości" całego wywodu.
Co do drugiego problemu - trzymania aparatu pod kurtką - to od wielu dziesiątków lat tak robię i NIGDY nie miałem kłopotów z wilgocią. Jeśli czas trzymania aparatu pod kurtką jest odpowiednio długi (np. kilkanaście minut) a czas robienia zdjęć krótki (do 1 minuty) to nawet największe mrozy nie zaszkodzą bo te kilka stopni ochłodzenia nie zdąży wywołać rosy przy ponownym schowaniu aparatu (gdzie znow sie podgrzewa). Trudno też sobie wyobrazić taką praktykę z dużym "tele" pod kurtką.:wink:
Trzecia sprawa - osłona termoizolacyjna aparatu. Nie można stawiać sprawy w ten sposób, że paluszki nie zmarzną a aparat się ochłodzi. Po prostu, wewnątrz osłony będzie wyższa temperatura niż na zewnątrz i dlatego jest to POŻYTECZNE rozwiazanie. Ja tak uwazam!