Pokaż wyniki od 1 do 10 z 703

Wątek: Cyfrówki i mróz

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku Zobacz posta
    Dla mine sprawa jest prosta.
    Ciepły aparat wyniesiony na zimno nie zaparowuje.
    Zimny aparat wniesiony do ciepłego zaparowuje.
    Takie są fakty.
    A rozważania teoretyczne tak długo są błędne jak długo temu przeczą.
    Tutaj wszystko się zgadza. Jednak biorac pod uwage prawa fizyki wyglada to nastepująco:
    1. Ciepły aparat wyniesiony na zewnątrz - kondensacja nastepuje wewnątrz aparatu (na ściankach) gdyż obniżana jest temperatura powietrza wewnątrz aparatu.
    2. Zimny aparat wnesiony do ciepłego - kondensacja nastepuje na zewnetrznych ściankach aparatu.
    Wszystkie te zagadnienia odnoszą sie do zjawiska przepływu ciepła - ciepłe do zimnego - oraz kondensacji.
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecki74 Zobacz posta
    Tutaj wszystko się zgadza. Jednak biorac pod uwage prawa fizyki wyglada to nastepująco:
    1. Ciepły aparat wyniesiony na zewnątrz - kondensacja nastepuje wewnątrz aparatu (na ściankach) gdyż obniżana jest temperatura powietrza wewnątrz aparatu.
    2. Zimny aparat wnesiony do ciepłego - kondensacja nastepuje na zewnetrznych ściankach aparatu.
    Wszystkie te zagadnienia odnoszą sie do zjawiska przepływu ciepła - ciepłe do zimnego - oraz kondensacji.
    Więc wg Ciebie moje okulary przy wyjściu na zimne powietrze będą się zaparowywały od środka a przy wejściu do ciepłego pomieszczenia od zewnątrz ??
    Raczej tego niezauważyłem :-( Nie na tym polega efekt kondensaji pary i nie w tym kierunku następuje wymiana energii !!

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez protazy Zobacz posta
    Więc wg Ciebie moje okulary przy wyjściu na zimne powietrze będą się zaparowywały od środka a przy wejściu do ciepłego pomieszczenia od zewnątrz ??
    Aparat wyniesiony na mróz będzie wilgotny na ściankach od wewnątrz ponieważ w środku ma (jeszcze) ciepłe powierze. Pokaż mi teraz gdzie masz w środku w okularach powietrze .

Uprawnienia umieszczania postów