Strona 58 z 71 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 703

Wątek: Cyfrówki i mróz

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yaffka Zobacz posta
    Całą zeszłą zimę robiłam zdjęcia 40d i nic się nie stało!
    40D (i nowsze 50D oraz 7D) świetnie znosi duże mrozy, nawet baterie jakoś specjalnie szybko nie zdychają. Niewielki problem (ale tylko z zasilaniem) jest przy starszych aparatach (5D, 20D), które są nieco bardziej prądożerne - używając takiego sprzętu warto mieć w ciepłej kieszeni rezerwowe aku.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    mi się wydaję, że jak aparat jest w torbie i wyjdzie się znim na mróz to raczej chyba w tej trobie nie dozna szoku i stopniowo się ochłodzi i nie powinno być problemu,
    Oczywiście, że tak... mimo wszystko, skoro mam taką możliwość, to z niej korzystam.

Co do akumulatorów, oczywiście zauważyłam mniejszą żywotność, nie sprawia to jednak większego problemu. Moje i tak wytrzymują kilka godzin. Ile oczywiście zapasowe trzymam w kieszeni pod kurtką, by miały cieplej.

Domyślnie

bylem na przechadzce ostatnio z moja 50tką gdy bylo jeszcze -15 w dzien, nie zauwazylem ani wzmozonego pradozerstwa, ani dziwnych odglosow, ani wolniejszej pracy itd.. normalnie dzialal jak trza, jedyne co zauwazylem to gorny LCD po jakims czasie wolniej reagowal na zmiany, ale to normalna cecha monochromatycznych LCD, a i jeszcze jedno zauwazylem, warto miec skorzane rekawiczki :P
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Dopiero zaczyna Awatar pedro
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Zgadzam się z przedmówcami. Mróz nie ma znaczącego wpływu na power.
    C 50D; C30+BP300; Minolta x300; 24-105 L; 28-90 II; C 100-300 USM; Vivitar 35-75; C Speedlite 380; trochę M42 i żadnego pojęcia o foceniu

Domyślnie

Ostatnio fociłem 50d na -15, bateria padała po 5 minutach... ale po kolejnych 5 ogrzewania w rękach znów była FULL
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Początki nałogu Awatar rysz
    Miasto
    ~Warszawa

Domyślnie

Dziwne. Moje 40d przy -13 działało bez problemów zarówno z oryginalną baterią, jak i z zamiennikiem. Jaki jest przebieg tej baterii? Może to było powodem?

Domyślnie

bateria niemal nowa, ale mróz potworny był, ja wcale nie uważam że coś było z nią nie tak
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja uzywam ocieplenia skarpetkowego gdy uzywam sprzet w terenie
    Mam w 20D same zamienniki i w zimnie padaja w gripie, z tym ociepleniem naprawde nie widze juz problemow (2x skarpetka na raz)

Tu calosc zimowa w teren:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Ja uzywam ocieplenia skarpetkowego gdy uzywam sprzet w terenie
    Mam w 20D same zamienniki i w zimnie padaja w gripie, z tym ociepleniem naprawde nie widze juz problemow (2x skarpetka na raz)
    .....
    spadłem z kanapy... na -18 pewnie nie zawodne

brawo za pomysłowość
    .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ps. co to za statyw?
    .
    Ostatnio edytowane przez fotopawkas ; 12-12-2010 o 15:15 Powód: Automerged Doublepost
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie

Domyślnie

wazne, ze dziala i w mocne mrozy, caly dzien w terenie i jest ok. Bez tego ok godzinki i mialem zawał aku obu na raz.

statyw jakies goldphoto i benro b3

Strona 58 z 71 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów