Strona 69 z 69 PierwszyPierwszy ... 1959676869
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 703

Wątek: Cyfrówki i mróz

Mieszany widok

Bywalec Awatar michalko
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Cyfrówki i mróz

Wczoraj robiłem zdjęcia 5d + 35mm 1.4L na morzie i wszystko super... sprzęt był parę godzin w aucie na mrpzie. ;]
    EFM+22mm; 5D+50mm

Początki nałogu Awatar KNC

Wczoraj 14h w nocnego focenia w lesie przy -4C. Rka ok, ale lampy 430 ex rt tracą prąd 2x szybciej niż 430exii. Nie wiem kiedy się rozładowały, ale po 14h były pusciutkie a starsza lampa miała jeszcze siłę.
    Chyba będę zmuszony używać ich w trybie czuwania.
    R5+Canon EF 800/5.6, Sigma 500/4 S, RP+L14/4.
    https://www.facebook.com/dziki.swiat.zdjecia

Miasto
    Poznań

Ja wczoraj zrobiłem mojemu 70D terapię szokową - jako jego chrzest żeby było ciekawiej - i przy mniej więcej -12 stopniach odczuwalnych zrobiłem szybką sesję na plaży (gdzie wiatru nie brakowało) i puszka zniosła to bez problemu. Nawet bateria specjalnie szybko nie spadała. Także myślę, że w granicach rozsądku można próbować te aurę wykorzystywać.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Przecież czymś ludzie robią fotki mroźnej zimy Jedyne, co miałbym na uwadze, to znacznie szybsze rozładowywanie akumulatorków i długą aklimatyzację sprzętu po przyniesieniu z mrozu do ciepłego.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

i po krótkich feriach... oczywiście z 350d :-)
    5 dni focenia na mrozie od -7 do -24 stC. Aparat ciągle włączony, wyjmowany z torby tylko by zrobić zdjęcie. Ani razu nie odmówił posłuszeństwa, jednegod dnia bakteria rozładowała o wiele za szybko niż przewidywałem. Po wejściu do ciepłego pokoju zwykle aparat na OFF i odczekałem godzinkę, dwie, ale kilka razy rodzina domagała się pokazania zdjęć po 20..30 minutach od wejścia i też nic się nie stało, choć czuć było że sprzęt był wilgotny
    Pozdrawiam
    Marek

Strona 69 z 69 PierwszyPierwszy ... 1959676869

Uprawnienia umieszczania postów