Strona 45 z 71 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 703

Wątek: Cyfrówki i mróz

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Ja mam pytanie trochę mniej związane z tematem samego mrozu ale:

Jak myślicie czy długie przechowywanie ok (4-5 miesięcy czyli okres zimowy) sprzętu fotograficznego i ogólnie elektronicznego w temperaturze 5-8 stopni może się jakoś niekorzystnie na nim odbijać ??

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Ja mam pytanie trochę mniej związane z tematem samego mrozu ale:

Jak myślicie czy długie przechowywanie ok (4-5 miesięcy czyli okres zimowy) sprzętu fotograficznego i ogólnie elektronicznego w temperaturze 5-8 stopni może się jakoś niekorzystnie na nim odbijać ??
    to raczej kwestia czy sucho czy wilgotno niż temperatury (przynajmniej w takich zakresach jak podałeś)
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    to raczej kwestia czy sucho czy wilgotno niż temperatury (przynajmniej w takich zakresach jak podałeś)

Sucho ale długi czas tego ziębienia

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Sprzet czasem dluzej lezakuje w podobnych warunkach, jak wspomnial arturs, wazna jest wilgotnosc powietrza, nie bez powodu w pudelkach ze sprzetem dostajemy pochlaniacze wilgoci.
    Ostatnio edytowane przez szymekgd ; 17-12-2009 o 16:18
    CANON EOS 40D z dodatkami

Domyślnie

Pewnie już było na forum, ale dla wszystkich, którzy zastanawiają się, jak zima szkodzi dla sprzętu

http://canonfieldreviews.com/7d-1-weather-sealing/

Zablokowany
    Miasto
    www.marcinmielnik.com

Domyślnie

Ja i mój pentax k10d - niezniszczalna lustrzanka , -20C' / styczeń 2008
    Ostatnio edytowane przez nightartist ; 17-12-2009 o 22:07 Powód: nie pokazuje foty

Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghrond Zobacz posta
    Pewnie już było na forum, ale dla wszystkich, którzy zastanawiają się, jak zima szkodzi dla sprzętu

http://canonfieldreviews.com/7d-1-weather-sealing/

7D to nowy aparat - czy mu to zaszkodziło to się dopiero okaże

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja z pytaniem z innej beczki. Po powrocie z ostatniej sesji, na -15, aparacik był w dużo lepszej formie, jak ja, niemniej jednak, pytań mam kilka, może ktoś ma większe doświadczenie w tej sprawie.

1) Osłona przeciwsłoneczna (przeciwdeszczowa i przeciw śniegowa) do obiektywu 28/1,8 - ostatnio moje podstawowe szkło - jaką wybrać? Ponad stówkę za oryginalną niechętnie zapłacę, zwłaszcza, że ich wykonanie jest, generalnie mówiąc dziadowe - od mojej eLki, która ma raptem 1,5 roku i długo leżakuje w szafie, wygląda jak psu z gardła wyciągnięta. Zatem, może znacie jakieś dobre patenty na ochronienie obiektywu w jakimś stopniu przed śniegiem? Jakieś dobre UV? Osłona no-name? Może osłona przeciw-wszystko na Cokin'a? (to ma wady - nie da się beztrosko wrzucać obiektywów do torby)

2) Rękawiczki - to dla mnie, mam jakieś średniociepłe, skórzane, właśnie kupione pod fotografie, ale na większym ziąbie są bezużyteczne. Z drugiej strony jakiś wielkich, narciarskich nie opłaca mi się chyba brać, bo sterowanie aparatem będzie kiepskie.

3) Czy to normalne, że po półtoragodzinnej zabawie, gdzie powstało ze 60 - 70 zdjęć, pełna bateria 40D rozładowała się do połowy?
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

a co z użytkowaniem lamp błyskowych na mrozie? kondensator wytrzyma, palnik nie zamarźnie?

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Czy to normalne, że po półtoragodzinnej zabawie, gdzie powstało ze 60 - 70 zdjęć, pełna bateria 40D rozładowała się do połowy?
    Tak to zupełnie normalne i wynika z właściwości wszystkich akumulatorów (samochodowych też )

Strona 45 z 71 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów