Strona 44 z 71 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 703

Wątek: Cyfrówki i mróz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piasek1989 Zobacz posta
    a jak u was z autofokusem
    ja juz na -10* miałem z nim problemy i nie był tak celny
    chyba ze ja już z mrozu się tak bujałem
    U mnie przy około -8/-10 był celny, jednak trochę wolniej działał.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

U mnie nigdy nie jest celny ;-)
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Preskaler Zobacz posta
    ...Można też uszyć podobny pokrowiec z dużo bardziej "mrozochronnego" materiału (np. pikowany z puchem gęsim) i ściągaczami na solidnej gumie...
    Podaj rozmiary spytam teściowej czyby Ci nie uszyła takiej kołderki. Białą czy czarną? Jakie masz obiektywy?
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Domyślnie

"grzegorzki"
    Twoja ironia jest nie na miejscu! Jeśli nie masz nic konstruktywnego do tego tematu to nie rób OT! Chyba, że potrzebujesz się dowartościować w ten wątpliwy sposób a przynajmniej zwiększyć ilość postów.

Awatar pucek
    Miasto
    Gorlice

Domyślnie

Mój sprzęt pracował przy temp. -20 około i radził sobie dobrze. gdy wróciłem odłożyłem go i przeleżał cała noc w szafce. Rano odpaliłem zgrałem zdjęcia i wszystko działało prawidłowo.

miko1984
    Guest

Domyślnie

Dobrze by było gdyby ktoś podsumował ten temat i go zamknął...ciężko się przebić przez 44 strony. A tym bardziej uzbierać konstruktywną i pełną odpowiedź.

Pozdrawiam,

Mikołaj

Domyślnie

Witam ciepło wszystkich . Od tego zaczynam bo zmroził mnie troszkę wątek , ale wracając do tematu. Nie wiem jak jest z aparatem zaraz po wyjściu z domu bo w większości przypadków mam go w plecaku a że mieszkam w mieście i lubię robić zdjęcia przyrody muszę tam dojechać na rowerku(ekologicznie i praktycznie ), więc aparat jest już raczej chłodny po wyjęciu z plecaka . Przy robieniu zdjęć nie widziałem by był zaparowany ale może mało wnikliwie go oglądałem zdjęcia są ok zero plamek więc i matryca musi być czysta ( bez mikro-kropli ) Po powrocie aparat czeka sobie w plecaku około 3-4h i po takim czasie dopiero go wyjmuje na 1h a potem podłączam do komputera.
    Jeno co wydaje mi się być pewne to ograniczenie ciepłego powietrza które jest wilgotne.

Pozdrawiam Wszystkich i może zamiast ciężkiej wymiany zdań zamienić na miłą dyskusję ?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dexlab Zobacz posta
    Witam ciepło wszystkich . Od tego zaczynam bo zmroził mnie troszkę wątek , ale wracając do tematu. Nie wiem jak jest z aparatem zaraz po wyjściu z domu bo w większości przypadków mam go w plecaku a że mieszkam w mieście i lubię robić zdjęcia przyrody muszę tam dojechać na rowerku(ekologicznie i praktycznie ), więc aparat jest już raczej chłodny po wyjęciu z plecaka . Przy robieniu zdjęć nie widziałem by był zaparowany ale może mało wnikliwie go oglądałem zdjęcia są ok zero plamek więc i matryca musi być czysta ( bez mikro-kropli ) Po powrocie aparat czeka sobie w plecaku około 3-4h i po takim czasie dopiero go wyjmuje na 1h a potem podłączam do komputera.
    Jeno co wydaje mi się być pewne to ograniczenie ciepłego powietrza które jest wilgotne.

Pozdrawiam Wszystkich i może zamiast ciężkiej wymiany zdań zamienić na miłą dyskusję ?
    w sumie to dobrze robisz.. ja jak wiem że będą mi zdjęcia potrzebne od razu to wyjmuję na zewnątrz kartę, w pudełko i do kieszeni.. aparat sobie w plecaku leży a karta praktycznie od razu może być zgrywana
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Zawsze robię zdjęcia i kręcę filmy będąc nartach. Zdarza mi się fotografować/filmować w okolicach -20, a chwile potem oglądać/robić zdjęcia w knajpie ->ciepło i wilgotno.
    Miałem A60, 400d, teraz 40d. Wszystkie aparaty przeżyły te skoki temperatur. Z kamerami również nie miałem jakiś tam problemów.
    Może jestem ryzykant ale jakoś nie przejmuję się mrozem, śniegiem i częstymi narciarskim dzwonami.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Domyślnie

Dobry pomysł z wyjmowaniem karty pamięci i kopiowanie w czytniku , ja zawsze kopiowałem przez usb . Dziś kupuje czytnik .

Pozdrawiam Dexlab

Strona 44 z 71 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów