Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: PENTACON electric 2.8/29 uszkodzony

^sp1n
    Guest

Domyślnie PENTACON electric 2.8/29 uszkodzony

Mam problem z tym obiektywem. Mianowicie jest problem ostroscią, a konkretnie jest niemożliwe jej dokładne ustawienie. Obiektyw ten jest używany na Zenicie i zawsze gdy ustrzę na wyraźne linie proste to nigdy ich nie uzyskuje:/. Poza tym po odebraniu zdjęć z labu wszystkie foty są ostre w środku fotki (promień jakieś 2,5cm w zdjeciu o formacie 10x15) a reszta jest rozmazana (winietowanie to się nazywa tak??:P).
    W związku z całą sprawą mam pytanie. Czy jest ktoś z Wrocławia kto by się podjął naprawy tego sprzętu, kto jest pewien, że to zrobi? Albo gdze jest taki zakład który będzie w stanie to naprawić? Bo jak ostatnio oddałem to facet wziął, popatrzył, powiedział, że nic nie może z tym zrobić i wziął 50zł.
    A jeśli nie z Wrocka to czy jest ktoś kto by się podjął takiemu "wyzwaniu" i za ile?
    Z góry wielkie dzięki za pomoc

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

hmm ten obiektyw w bardzo dobrym stanie i MC można kupić za 100-150 PLN nie wiem czy jest po co go naprawiać ....

BTW mój jest ostry idealnie ...

http://www.popmart.neostrada.pl/Foto...kt/cerkiew.jpg

^sp1n
    Guest

Domyślnie

Eh, no niby racja. Ale mimo wszystko jeśli naprawa wyniesie mniej jak te 100zł to wole naprawić. Na tą chwilę nie mam takiej kasy:/
    A swoja drogą, tym obietywem robisz na cyfrze??

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

jasne żę na cyfrze....tylko trzeba sztuki dobrać ...... bo jestwiele zwalonych ...

a nawet naprawa nie daje gwarancji może masz soczewki zmatowione albo co i kolejne 50 pln pójdzie w błoto

^sp1n
    Guest

Domyślnie

Szczerze to wątpię bo historia tego obiektywu jest taka, że pstrykałem sobie i było spoczko. Ale prawdopodobie ojciec rzucił (ma tekie maniery, raz prawie mi koma rozpieprzył w ten sposób) moją torbą do mojego pokoju bo leżała nie tam gdzie trzeba:/ ja nie wiedziałem o tym nic, matka tylko przeniosła pod biurko i wyglądało wszystko normal. Dopiero po jakimś czasie wyciągam ale obraz już nie ten:/ Szkła są w porządku, chodzi tylko o ostrość. Ale w sumie jeśli mówisz, że działa z cyfrą to chyba wrzucę te 150zeta i kupię w lepszym stanie (ten ma wgniecenia na gwincie przy zewnętrzen soczewce) bo jest to świetny seroki kąt. Tylko jakie masz body?? I jak możesz to wrzuć jakieś sample fotek z tego obiektywu.
    Mimo wszystko pytanie zostaje otwarte
    Ostatnio edytowane przez ^sp1n ; 25-05-2006 o 11:24

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

hej,

mozesz sie zawsze przejsc na ul. jednosci do fotokomisu i zobaczyc po ile tam ma koles to szklo. zawsze mozesz tez sobie u niego porownac modele i popstrykac fotki testowe.
    wedlug mnie lepsze rozwiazanie niz kupowanie na odleglosc, szczegolnie, ze mowa o szklach sprzed ponad dekady.
    jak mi net naprawi tp, to wrzuce jakies fotki z pentacona 2.8/29, bo tez mam na stanie
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

^sp1n
    Guest

Domyślnie

Dzięki za info i czekam na fotki

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

a ja na net :/
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Uprawnienia umieszczania postów