Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: [sensitive] "dotknąć przyrody"

Coś już napisał Awatar sensitive
    Miasto
    Warszawa, Ochota

Domyślnie re: Tomek Goliński

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Fajne takie zdjęcia z hasłem W pierwszym trochę przeszkadza coś w lewym górnym rogu. Drugie... nie wiem, może pod kątem byłoby ciekawiej.

3. to całkiem sympatyczny widoczek, ale znowu w rogu jakiś śmieć, chyba kawałek brzegu.

Ponadto, mocno przesadzone kolory, moim zdaniem. Zwłaszcza 1 i 3.
    Właśnie brakuje mi coś w tej drugiej fotce, ale nawet przez chwilę nie pomyślałem aby je obrócić! Zobaczymy.

Co do kolorów to nie mogę "się wywarzyć". Albo na moim LCD niedociągam kolorów i w labie mi jeszcze proponują podkręcenie albo tak jak wyżej. Chyba zaczynam myśleć, że jest to wynik ustawień mojego notka, przy włączonym zasilaniu działa na 100% a bez w tzw. trybie prezentacyjnym i wówczas jest ... ciemniej. :-(

Dziękuję i pozdrawiam,
    ... bez info, IMO nieważne

i pierwsze zdjęcia w galerii

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Poprzednia seria z zachodami podobała mi się bardziej - szczególnie pierwsze zdjęcie. Z tego "dotchnięcia" to jako taki potencjał ma IMO 1ka. Niestety burzy go cos ciemnego w lewym górny rogu. Patrząc na 1,3 i wszystkie zdjecia na początku wątku, masz problemy z obróbką i przygotowaniem zdjęć do publikacji. Nie wiem jakimi programami obrabiasz zdjecia, ale zainteresuj się bardziej narzędziami do krzywych a trochę mniej tymi do nasycenia kolorów + subtelne metody wyostrzania zdjęć po resize.

Miasto
    Warszawa, Ochota

Domyślnie re: perqsista

Cytat Zamieszczone przez perqsista
    Poprzednia seria z zachodami podobała mi się bardziej - szczególnie pierwsze zdjęcie. Z tego "dotchnięcia" to jako taki potencjał ma IMO 1ka. Niestety burzy go cos ciemnego w lewym górny rogu. Patrząc na 1,3 i wszystkie zdjecia na początku wątku, masz problemy z obróbką i przygotowaniem zdjęć do publikacji. Nie wiem jakimi programami obrabiasz zdjecia, ale zainteresuj się bardziej narzędziami do krzywych a trochę mniej tymi do nasycenia kolorów + subtelne metody wyostrzania zdjęć po resize.
    Mnie również pierwszy wschód podoba się najbardziej ale jeszcze wówczas robiłem fotki w JPEGach czytając CB ;-). Ostatnio od jakiegoś czasu tylko RAWy. Dlatego też, zdając sobie sprawę z tych braków, czekają już na mnie Elementy 4.0 i książka Kelbiego. Nie mogę sobie jednak odpuścić przyjemności robienia fotek i uczenia się więc ... efekt jak widać. Zależy mi na tym, aby równolegle podczas nauki obróbki kształcić „oko” i dlatego decyduję się na publikację licząc na Wasze komantarze i porady. Mam nadzieję, że w przyszłości poprawię te pliki w Elementach i będę zadowolony.

Co do 1ki z „dotknięcia” to są to kamole i aż tak bardzo mi nie przeszkadzają a taki crop (85% klatki) powstał ze względu na łokieć i chęć „ucięcia kadru” właśnie w przegubie.

Próbuję obecnie obrabiać pliki softem dołączonym do EOSa + sprawdzanie jak zmienia się obraz po zmianie krzywej ale to taka bardziej zabawa niż obróbka. Dodatkowo notek z LCD ... O jakich subtelnych metodach wyostrzania po resizie piszesz?

Dziękuję i pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez sensitive ; 26-07-2006 o 10:44

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

z "dotknąć przyrody" najbardziej podoba mi się pierwsze, chociaż trochę przeszkadza mi to coś w lewym górnym rogu. 2 fotka jest taka trochę nijaka, a trzecia to typowy, ładny krajobrazik Pozdrawiam!
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Miasto
    Warszawa, Ochota

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo
    z "dotknąć przyrody" najbardziej podoba mi się pierwsze, chociaż trochę przeszkadza mi to coś w lewym górnym rogu. 2 fotka jest taka trochę nijaka, a trzecia to typowy, ładny krajobrazik Pozdrawiam!
    Mnie również, również ze względu na jego charakter - stąd avator. A taj jak już pisałem: co do 1ki z „dotknięcia” to są to kamole i aż tak bardzo mi nie przeszkadzają a taki crop (85% klatki) powstał ze względu na łokieć i chęć „ucięcia kadru” właśnie w przegubie. W 3ce tak jak pisał perqsista przegiąłem z kolorami - ale pisałem Tomkowi Golińskiemu, że przy wyłączonym zasilaniu włącza się w notku tryb prezentacyjny i jest ... ciemniej. :-?

Dziękuję i pozdrawiam,

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów