Strona 110 z 123 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 091 do 1 100 z 1222

Wątek: [fotosc] "PTAKI"

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

czy to świstak, bóbr czy co?

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    czy to świstak, bóbr czy co?
    pizmak

Coś już napisał Awatar majcz
    Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

fotosc być może stałem się przyczyną zamieszania. Oglądam Twoje zdjęcia z piżmakiem, niepiżmakiem. Zaczynam mieć wątpliwości czy na pewno prawidłowo rozpoznałem zwierzę. Moje wątpliwości budzi to że na wszystkich zdjęciach jest suchy. Piżmak dużą część swojego życia spędza w wodzie (czy tam gdzie go fotografujesz jest w pobliżu woda?),ponadto ten czarny nosek, piżmak ma nos coś a'la królik. Być może jest to jakiś inny gryzoń amerykański którego nie znam. Czy udało Ci się kiedyś zobaczyć ogon tego zwierzęcia, piżmak ma długi i prawie goły, jeżeli jest to kitka to nie jest to piżmak.
    Przepraszam i pozdrawiam.
    Źle się czuję jak sobie nie popstrykam www.stasiaczek.blogspot.com
    ---------------------------------------------
    Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

poszperalem troche w necie i znalazlem to :

http://en.wikipedia.org/wiki/Groundhog

i to jest wlasnie on , ale na j. polski to nie wiem jak go nazwac

a teraz z dwu dniowej wyprawy do Merland , przy tamie wodnej mieszka tam okolo 100 bold eagle , czaple, kormorany i sepy , ja skupilem sie nad drapieznikami , ale warunki do focenia nie zbyt byly dobre , wiecej zakazow niz nakazow , straznicy , tak straznicy ktorzy pilnuja ,obserwuja te ptaki nie pozwalaja na blizsze podejscie do nich , zdjecia robilem z drugiego brzegu , wiekszosc zdjec jest z 1000mm , ale wroce tam jeszcze kiedy zima bedzie bardziej otrzejsza i ppodplyne pomntonem na wysepke gdzie bede mogl zacumowac i tam sie rozstawie , wtedy zyskam dobra odleglosc do nich , bo tak to tylko lod szczescia ze bedzie chcial lowic po mojej stronie brzegu ,foto amwrykanie , a bylo ich tam ponad sto , kazdy z lufa , pelny wypas foca jak jak leci i na niebie i nad nimi , ja sie tylko patrzylem ze zdziwieniem , no ale coz , kazdy ma swoj styl

wszystkie zdjecia sA ciete

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotosc Zobacz posta
    poszperalem troche w necie i znalazlem to :

http://en.wikipedia.org/wiki/Groundhog

i to jest wlasnie on , ale na j. polski to nie wiem jak go nazwac
    Po lewej stronie strony którą zlinkowałeś jest taka kolumna zatytułowana Languages a wsród nich Polish ;-)
    http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiszcz
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

ja mam pytanie...jak to się robi, ze zdjęcia ptaków w locie...czyli jak by nie było w ruchu...i to szybkim wychodzą takie ostre....ja za gołębiem nadążyć nie mogę?)) Pytam poważnie a nie dla jaj))

Coś już napisał Awatar Pitek
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

eee tam, zdjęcia bardzo fajne nawet mimo 1000mm i cięcia, podziwiam Cię za chęć walki z AF przy takim zestawie
    Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Coś już napisał Awatar majcz
    Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

Zdjecia jak na warunki o ktorych pisales całkiem niezle. Bardzo podoba mi sie sceneria. Tylko pozazdroscic takich miejsc z taką iloscia drapieznikow. Zapewne niedlugo zobaczymy zdjecia z kolejnej wyprawy w to miejsce, nie wierze abys wytrzymal i nie pojechal tam jeszcze raz.
    No a pizmak okazal sie swiszczem, przepraszam wszystkich ktorych wprowadzilem w blad.
    Źle się czuję jak sobie nie popstrykam www.stasiaczek.blogspot.com
    ---------------------------------------------
    Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

No klimat na zdjęciach jest świetny, bajkowe miejsce. Wróć tam jak najprędzej!

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    ja mam pytanie...jak to się robi, ze zdjęcia ptaków w locie...czyli jak by nie było w ruchu...i to szybkim wychodzą takie ostre....ja za gołębiem nadążyć nie mogę?)) Pytam poważnie a nie dla jaj))
    all servo i jedziesz za nim , dla ulatwienia moga byc wszystkie pkt ostrosci wlaczone

Ewa na pewno tam wroce

Strona 110 z 123 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów