Twoje zdjęcia, to Liga Mistrzów:-D
Twoje zdjęcia, to Liga Mistrzów:-D
Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2
oj Sylwek, czemu zawsze ja muszę pisać uwagi, a nikt się nie pofatyguje? Wyjdzie na to, że cię prześladuję.
to jest na przykład nieostre, są jeszcze z dwa inne. Ale nie o to biega.
Jak dla mnie zdjęcia są za ciemne, mają w związku z tym stłunmione kolory. Nie zajmuję sie śledzeniem exifów, ale patrząc na cienie sądzę, zę zrobiłeś te zdjęcia w zbyt mocnym wysoko stojącym słońcu. To negatywnie wpłynęło na plastykę i kolorystykę. Kadry są dalekie od optymalnych. Perspektywa w kilku przypadkach za wysoka, akurat tam gdzie zdjęcie ostre. Poszukujesz nietypowych sytuacji, momentów ale stało się to bardziej manierą. Nic na siłę.
Pozdrawiam
Kuba
P.S> stać cię na wyjątkowe zdjęcia
kot mnie zupełnie nie kręci, łabędzie dobre, zresztą już oceniałemNajlepszy imho na pierwszej fotce
fajne fotki, 3 chyba ciut nie ostra![]()
Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2
ostra, ostra tylko od dupci. Ale głowę odwrócił nieco czyli zaliczamy![]()
kadr moze nie inny , ale chwila i poza inna moze sie komus spodoba
Ostatnio edytowane przez fotosc ; 20-10-2007 o 14:49
wiedziałem, ze to twoje zdjęcie
czapla jest słaba - powiem wprost. Skrzydła i poza ok, ale nie ma głowya kadr jest źle skomponowany (a podobno nie można w tej kwestii nic innego zrobić
) Cała lewa strona nic zupełnie nie wnosi, jest ciemna i zabałaganiona.
Łabądki sympatyczne, mam jednak małe uwagi.
1) skoro już od kupra, to tnij na granicy ptaka aby zdjąć ciężar z zadka. Chyba przesadziłeś z saturacją albo komendą Highlights w PS (jak przesadzisz to za mocno podbija saturację i kontrast). Jedno pióro jest przejarane, ale zgaduję, że skoro i tak mocno pojechałeś Highlights to więcej się uratować nie dało.
2) oświetlenie kawałkuje ptaka, rozbija i mnie to przeszkadza. Dół zdjęcia zbyt ciemny, ale to znowu chyba efekt przyciemniania dla uniknięcia przepału na kuprze, do którego mało brakuje. Ostrość niby siedzi, ale dziwnie mało szczegółów w upierzeniu tego wielkiego ptaka - czuję, że po prostu znowu ostro wyciągałeś przepalone obszary zdjęcia.
Sylwek, naucz sie pracować na warstwach korekcyjnych, pędzelek w dłoń i malujesz po masce!