taktylko ze te pierwsze 3 fotki , to sa autoportret
no i sobie tak biegalem do aparatu
![]()
taktylko ze te pierwsze 3 fotki , to sa autoportret
no i sobie tak biegalem do aparatu
![]()
wiec af na manual i bedzie okjakiego szkla tam uzywales?
A w kwestii jasnosci i doswietlenia - to zalezy, wcale nie musza byc wszystkie doswietlone, ale swiatlo powinno jakos modelowac twarz, sylwetke. Np. tu http://www.pbase.com/hofi/image/71180871 masz polaczenie swiatla kontrowego i przednio-gornegoTaka fotka jednego z koncertow.
Ostatnio edytowane przez hofi66 ; 06-03-2007 o 21:21
Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...
szklo bylo uzyte 24-70mn f/2.8 a robilem fotke na f/5.6jeszcze dluga droga z cwiczeniami swiatel mnie czeka
![]()
Nic sie nie przejmuj, masz juz talent do ptakow, a to bardzo duzo. Nie wszystko od razuZ ludzmi wcale tak latwo sie nie pracuje. Czasem trafisz na osobe, ktora sama w sobie jest tak fotogeniczna i nic nie mowiac swietnie sie ustawia, wychodzi. Ja tez sie ucze i probuje swych sil w roznych rodzajach fotografii. Ale zdecydowanie najbardziej wole np. zdjecia portretowe uchwycone sytuacyjnie z cala sceneria, klimatem
![]()
Ostatnio edytowane przez hofi66 ; 07-03-2007 o 00:11
Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...
Niektóre jakieś takie miękkie (4,5).. choć oczywiście sam bym chętnie widział takie "miękkie" fotki we własnym wykonaniu ;-)
zaden problem , tylko checi sa potrzebne![]()
woodduck , broni swojego terytorium przed innymi kaczkami
Fajne fotki, niektóre mało ostre, ale i tak ci zazdroszczę "fotografowanych obiektów".
Mam takie pytanko czy to sama siatka maskująca , czy siatka nałożona na mały namiot ?
Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 20-03-2007 o 13:04