Strona 43 z 123 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 1222

Wątek: [fotosc] "PTAKI"

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Żeby nie było, w pytaniu nie było żadnej ironii czy coś Dlaczego są płochliwe, np. na przykład w jakichś tam co dzikszych zakątkach Tatr, albo na jakichś hardcore'owych mokradłach, gdzie i tak oprócz maniaków-fotografów nikt normalny nie łazi?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tylko, że w Europie już takich prawdziwie hardcorowych odludzi jest niezwykle mało. Powiem tak - do myszołowów czy jastrzębi (ba nawet do bielików) w naszym kraju w dalszym ciągu strzelają rolnicy i myśliwi, więc trudno się dziwić ich płochliwości. Zresztą w Europie generalnie patki nie mają lekko (nawet śpiewające).

P.S> to się OT zrobił
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

a u mnie taki rolnik poszedlby za kratki za takie cos, juz nie wspomne o karze pienieznej , tu inaczej sie podchodzi do takich spraw i bardzo dobrze
    dzis bylem zdjeciach i juz chyba polowania jego sie skonczyly , bo wogle jego nie widzialem , ale mam jeszcze zapas zdjec zrobionych wczesniej

Rafal , mysle ze to jest kwestia obrobki jaka wykonuje , al co do dokarmiania wiewiorek , to najwiecej orzechow wysypalem na ladnej zielonej trawie i jeszcze nawet jednego zdjecia tam z nim nie mam , chyba jakas wiewiorke zfocilem jak zbiera dla siebie pokarm

dazz
    Guest

Domyślnie

Właśnie zawsze zastanawiałem się, jak to jest. Znam (wirtualnie) kilku ludzi np. z Kanady, którzy fotografują ptaki, używają co najwyżej 400mm, mają cudowne bliskie ujęcia i zastrzegają się, że fotografują wyłącznie z podejścia. Ja do tych 400mm dorzucam jeszcze TC i podejść to sobie mogę najwyżej wróbla ;-) Myślicie, że jest to wyłącznie sprawa bardziej dzikich terenów? Przecież z drugiej strony ptak przyzwyczajony do obecności człowieka staje się mniej płochliwy.

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

do tych drapieznikow z tego co spostrzeglem totylko jesienia pozna jest dobry dostep , potem oni sa nieosiagalni dla oka ,, dziwne co ??

tu wyraznie pokazane jest ze on jest po jedzeniu , jego gardziej jest wypchany

cieta fotka z poziomu na pion , ma fajna fryzure

nieudany strzal jego startu , minus tego ze za blisko bylem

pytanie mam , czy teraz widac doswietlenie i te inne rzeczy ??

abcd
    Guest

Domyślnie

Pozdrowienia dla wszystkich, gratulacje dla fotosc, śledzę wątek od początku.
    Mam pytanie do fotosc jak daleko ma od domu do terenów zdjęciowych.

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

jezdze w 3 miejsca
    1miejsce - 45 min
    2 miejsce 1.30 min
    3 miejsce-prawie 3h
    dzis w polskiej gazecie pisalo o ptakach iich obserwacji , szkoda ze nie pisali jak ja zaczynalem focic zazwyczaj staram sie byc w tych miejscach przed wschodem slonca
    Ostatnio edytowane przez fotosc ; 10-01-2007 o 20:58

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

sezon na myszlowa praktycznie sie skonczyl ,zasczely byc plochliwe i bardziej ostrozne , wiec teraz cos z innej polki

1

2

3

4

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

nowa seria wrobli

1

2

3

4

5

6

powracajac do przeszlosci slepowrona , nadal bawie sie tymi zdjreciami , no i moze cos lepiej teraz z tego wyszlo, sam nie wiem , ale zobaczcie sami

im wiecej zna sie program , tym bardziej knoci sie te fotki

Strona 43 z 123 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów