Errm... OK, no to wiele tłumaczy i rzuca nieco inne... światło na Twoje fotkiGratuluję wytrwałości :-D
Errm... OK, no to wiele tłumaczy i rzuca nieco inne... światło na Twoje fotkiGratuluję wytrwałości :-D
godzina 8 rano bylem na miejscu i jego nie bylo , po jednej godzinie szukania znalazlem jego , niedaleko jego ulubionego miejsca lowienia , posiedzial chwile wysoko na drzewie i zlecial nizej , zaczol obserwowac
po chwili wpatrywania sie w ziemie zlecial na nia i skakal , zlapal wiewiorke, zdjecia nie ma
po 15 min podeszlem blizej i oto
jadl okolo 1h
rozgladal sie na kazde strony
gardziel jego jest juz pelny , widac ze jest najedzony
potem odlecial 2.5m na drzewo i byl zadowolony z posilku
zauwazenie mojej osoby
po kilku minutach odlot
milego ogladania, moze jeszcze kiedys postaram sie o szersza wypowiedz ,poki co to zmykam
a zapomnialem jeszcze dopisac ze po zarciu on czysci dziob
Mniam :-D Więcej takich historyjek obrazkowych poproszę :-D
fotosc dzieki za odpowiedz, i tym razem ja za muflonem:
(oczywiscie z wielooooscia szczegolow, takze techniczno-organizacyjnych!)Zamieszczone przez muflon
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...
ostatnie trzy są doskonałe
pytanie: czy to sa pełne kadry, i ile ewentualnie obcinasz? fotki "przy stole" wyglądają jakby były robione z kilku/nastu metrów.
2. mam wrazenie ze jest poruszone/nieostre
3 i 5 bardzo mi sie podobaja.
prosze nastepnym razem numeruj zdjecia...
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
ja odnosze wrazenie ze 4 jest poruszone
KUBA , ciecie bylo b. male , ze tak powiem do kadru , pionowe zdjecie bylo zrobione z poziomego , i ja tez widze te szumy na zielonym , ale ....
Witam
No cóz reporterka dobra, ale zdjecia oceniajac je osobno...no moze po za pierwszym, słabe..za duzo saturacji i kontrastu, ciemne patrie upierzenia bez szczegółó,(to chyba kwestia obróbki ). Sylwek jesli jestes mobilny w swoim ukryciu postaraj sie bardziej to wykorzystac, poszukaj leszego tła, moze dokarmiaj te wiewiorki w dogodniejszej scenerii.
Na marginesie - robienie zdjecia w taki sposób u nas to inposible, zupelnie nieosiagalna sprawa....w naszych warunków jeden nieopatrzny ruch obiektywem ze stałej czatowni i po ptokach.
Pozdr
rafal
generalne tak + brakuje środowisk w których są mniej wrażliwe na obecność człowieka