Strona 41 z 123 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 1222

Wątek: [fotosc] "PTAKI"

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A jak to sie stalo ze na pierwszym wiewiorka nie ma ogona a na nastepnych ma?

... tak czy siak, zdjecia fajne, ale szkoda wiewiorki...
    Ostatnio edytowane przez pazurek ; 06-01-2007 o 12:56

Domyślnie

fotosc wytlumacz mi, jak 4-latkowi, bo ilekroc dorzucasz zdjecia, to z podziwu wyjsc nie moge - ty siedzisz i czekasz 'a nuz przyleci ptaszysko z czyms w dziobie', czy wiesz dokladnie/mniej wiecej gdzie i kiedy ptasior bywa?
    Skrobnalbys dluzszy felietonik zaczynajacy sie od: 'nie chce mi sie dzis wstawac...' do '...skonczylem obrabiac zdjecia i zaraz wrzucam sepom na CB'... no nie obrazilbym sie Bardzo ladnie prosze!
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    fotosc wytlumacz mi, jak 4-latkowi, bo ilekroc dorzucasz zdjecia, to z podziwu wyjsc nie moge - ty siedzisz i czekasz 'a nuz przyleci ptaszysko z czyms w dziobie', czy wiesz dokladnie/mniej wiecej gdzie i kiedy ptasior bywa?
    Podłączam się do pytania Bo tyle się mówi o wielodniowych łowach, moknięciu i kilku takich dobrych fotkach na rok... a Twoje fotki sprawiają wrażenie, źe masz za domem jakieś mini-zoo i stado oswojonych ptaków, które możesz ustawiać w dowolnych kombinacjach z żarełkiem i to się samo pstryka

Miasto
    Kraków

Domyślnie

rysiaczek: nie wierz w cuda takie zdjecia to na dlugo wczesniej zaplanowane "sesje". obserwacje, budowanie czatowni, zanecanie, etc. nie wystarczy usiasc w srodku lasu na pniaku z dlugim tele

muflon: ja mialem ubieglej zimy mozliwosc pofotografowania zwierzat z "czatowni". jak sie ma wszystko dobrze przygotowane to wyglada to tak jakby usiasc na krzeselku przy pasie startowym, "samo sie pstryka"
    Ostatnio edytowane przez pazurek ; 06-01-2007 o 13:18

Domyślnie

A o to przykład czatowni znalezionej przypadkiem podczes pleneru z kumplem
    30D; EF-S 18-55; EF 50 1.8, EF 24-70L, EF 300 4 IS L, Speedlite 580EX II
    Moje zdjęcia: www.fotograba.net

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

witam
    owszem mam miejsce gdzie on przebywa , marzeniem jest moim miec jego na ladnej polanie tak jak tu kolega pokazal , ale tam gdzie on jest to takiej laki nie mam
    stalej czatowni nie mam , jestem tylko ubrany w siatke maskujaca ,
    wypatrze gdzie on siedzi i czekam razem z nim , juz nie robie fotek jak on siedzi no bo i po co , mam juz takich wiele
    podkarmiam w kolo wiewiorki aby przychodzily po zarcie , zauwaze czasami jak laza i jego obserwuje co zrobi , czasami on odpuszcza i mnie to dziwi czemu, a czasami skutkuje
    wiec on startuje i lapie a potem dusi , czasami przeleci 3 m odemnie ( piekne uczucie ) podczas duszenia zdobyczy moge wtedy podejsc do niego , bo jej nie odpusci i wtym momencie akceptuje mnie , potem jak juz ja zaczyna szarpac tez jest szansa podejscia , chodz nie zawsze sie udaje
    je dwa razy dziennie rano okolo 8 - 10 h i potem okolo2-4h
    ostatnie zdjecia sploszyl jego pies biegajacy niedaleko i dlatego odlecial z nia na drzewo, ale tez nie wysoko , max 5m
    co do felietonika to moznabyloby takie cos zrobic , ale z kilku jego polowan , poniewaz zako uda sie zrobic mu zdjecie jak np laduje po zdobycz i ja dusi , mam tylko 2 czy 3 zdjecia , a to tylko temu ze to bylo niedaleko mnie
    wszystkie te ostatnie zdjecia to sa caly czas tego samego myszolowa
    jutro znow wybieram sie w te miejsce , wiem ze niedlugo on ztamtad zniknie , bo co roku pozna jesienia ich widac najwiecej , a potem to to juz zadkosc jego zobaczyc i dlatego duzo czasu mu teraz poswiecam , nawet w pochmorne i deszczowe dni
    Ostatnio edytowane przez fotosc ; 06-01-2007 o 16:14

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez power76 Zobacz posta
    A o to przykład czatowni znalezionej przypadkiem podczes pleneru z kumplem
    Jezusicku co to ubojnia :-( , gdzie tu etyka i estetyka, wywalić kupę padliny, zbić budę z dech która zupełnie nie wkomponowuje się w otoczenie, masakra a i efekty zapewne mizerne, brrr
    Regulamin pkt 8.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nex Zobacz posta
    Jezusicku co to ubojnia :-( , gdzie tu etyka i estetyka, wywalić kupę padliny, zbić budę z dech która zupełnie nie wkomponowuje się w otoczenie, masakra a i efekty zapewne mizerne, brrr
    hmm, no przy tej wielkosci "okna", to chyba faktycznie mizerne...

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

może to na lufe od kałacha. ;]
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

tak wyglada moja czatownia , bardziej jest przenosna , czasamii z tej siatki robilem czatownie , tak jak tu , a czasami nosze ja na sobie

Strona 41 z 123 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów