Strona 38 z 123 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1222

Wątek: [fotosc] "PTAKI"

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Siwe śliczniaste!
    5 i 6 najbardziej mi przypadła do gustu.

Kolorystyka tła prześliczna i chyba z tego powodu troche góruje nad motywem głównym, wybija się przed czaple w tym szeregu
    Ale może to tylko moje odczucie, nie przejmuj się

PS.
    I jak się spisala piątka przy tego typu zdjęciach?
    Nie brakowało "cropa" ?

Pozdrawiam serdecznie!

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

5 pracuje szybciej od 10 zAF , jest szybsza , wiecej czulosci iso , a tak jak napisalem wczesniej wszystkie zdjecia sa ciete przy 1d bylyby pelna klatka

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotosc Zobacz posta
    oto wczorajsze fotki interesuje mnie Wasza opinia , czy widzicie roznice od poprzednich ??? czy pokazuje sie te brakujace w fotkach COS

6
    ta fota mnie rozwala poprostu - jest swietnie kolorystycznie i jakosciowo - lekko kadr sie wali na lewo i troche z gory brakuje "powietrza" ;-) ale przymykam oko

niewatpliwie fotosc jestes osoba w ktorej drzemie ogromny potencjal, pewnie to przez ta pasje do ptakow, czasmi twoje zdjecia nie sa perfekcyjne czasmi maja durzo bledow jak i nidociagiec technicznych... ale raz na jakis czas wrzucasz taka fotke ze az sie czlowiekowi robi cieplo :-)

- tych lepszych zycze i czekam na wiecej

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    ta fota mnie rozwala poprostu (..)
    Ditto. Zdjęcie z gatunku, który nazywam umownie "o k***" ;-)

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Muszę też obiektywnie stwierdzić, że własnie przy 6 dłuuugo się zatrzymałem....miodzio!

Domyślnie

WItaj Fotosc
    Widze ze dalej walczysz niezrażony, krótką ogniskowa, i Iczkowymi opiniami to dobrze, ze sa ludzie którym sie chce, walczyć z ptasimi tematami

Jak dla mnie, zdjęcia nadal niedopracowane...mnie te kadry nie leżą, nawet wychwalana "6" nie trzyma sie kupy. Faktura i kolor wody dobry, kompozycja ok, ale wrzucony do stawu "kocyk"zaburza ta harmonię. Niestety Fotosc nadal kłania sie brak odpowiedniej ogniskowej (myślę ze powinieneś raczej pomyśleć o zmianie szkła nie body) tło troszkę pocięte tym brzegiem tez nie sprzyja. Zamiast pokazywać całe kadry cropujesz do bólu, robisz mydło, nie trafiasz z ostroscia ( szóstka ma ostrosc na tułowiu nie głowie )

Pozdr
    rafał gawełda

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ptaku Zobacz posta
    WItaj Fotosc
    Widze ze dalej walczysz niezrażony, krótką ogniskowa, i Iczkowymi opiniami to dobrze, ze sa ludzie którym sie chce, walczyć z ptasimi tematami

Jak dla mnie, zdjęcia nadal niedopracowane...mnie te kadry nie leżą, nawet wychwalana "6" nie trzyma sie kupy. Faktura i kolor wody dobry, kompozycja ok, ale wrzucony do stawu "kocyk"zaburza ta harmonię. Niestety Fotosc nadal kłania sie brak odpowiedniej ogniskowej (myślę ze powinieneś raczej pomyśleć o zmianie szkła nie body) tło troszkę pocięte tym brzegiem tez nie sprzyja. Zamiast pokazywać całe kadry cropujesz do bólu, robisz mydło, nie trafiasz z ostroscia ( szóstka ma ostrosc na tułowiu nie głowie )

Pozdr
    rafał gawełda
    dzieki Rafal za komentarz:grin: byle wiecej takich bylo a napewno dopracuje swoje braki , mimo tego zaczne jednak od body , poniewaz jest tanszy , potem pomysle o szkle
    zapraszam czesciej do komentowania

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

400mn f/2.8 , 500mn f/4, 600mnf/4, 400mn f/4 do na jaki obiektyw Twoim zdaniem bys wybral?

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

i znow ja

walka

a teraz po walce nie lubie pionowych kadrow ,a to jest pelna klatka

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Witaj fotosc
    Postaram się skomentować twoją galerię krótko i zwięźle: to co rzuca się w oczy to wiele niesamowitych i świetnie uchwyconych momentów. Twoje fotki świetnie przybliżają życie ptaków. Naprawdę warto pooglądać .
    Technikaliów i kompozycji nie komentuję bo za cienki jestem

Strona 38 z 123 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów